hu
 
Kedd, 2022. Július 05.

Népszámlálás: érvényességi ellenőrzőpont nyílik Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.05.19

Május 27-ig tart a kérdőívek önkitöltős szakasza

Annak ellenére, hogy országos viszonylatban Sepsiszentgyörgy az élen jár a népszámlálási kérdőívek kitöltésében, továbbra is magas azoknak a kérdőíveknek a száma, amelyeket nem érvényesített az Országos Statisztikai Hivatal. Ezért május 20-tól a város főterén érvényességi ellenőrző pont nyílik, ahol pár másodperc alatt bárki ellenőrizheti a kérdőív kitöltésének helyességét. 

Azoknál a személyeknél, akiknél kiderül, hogy nem volt helyes az adatbevitel, a számlálási biztosok pár perc alatt segítenek újra kitölteni a kérdőívet, jelentette be közös sajtótájékoztatón Antal Árpád-András polgármester és Zsigmond József önkormányzati képviselő.

Az önkitöltési szakasz végéig, május 27-ig hétfőtől szombatig 10–18 óra között, valamint vasárnap 10-től 16 óráig azok, akik nem kapták meg a Statisztikai Hivataltól a kitöltésről szóló visszaigazolást, ellenőrizheti a kitöltött kérdőív érvényességét a Főtéren felállított sátornál.

„Felkérjük azokat, akik még nem töltötték ki a kérdőíveket, hogy mostantól az összeírópontokon tegyék meg ezt, ugyanis csak hét nap maradt az önkitöltési szakaszból, és ha hét nap múlva derül csak ki, hogy a kitöltés érvénytelen, akkor nem lesz már lehetőség arra, hogy újból kitöltsék ebben a szakaszban.” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A önkitöltési szakasz végéig, aki a városban található segítőpont bármelyikén kitölti a népszámlálási kérdőívet, továbbra is jogosult egy ingyen kávéra, amelyet május 31-ig a kampányban résztvevő öt vendéglátóegység egyikénél (News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla Sepsiszentgyörgy vagy M&M Cake Express) fogyaszthat el. 

Fontos, hogy azok a személyek is reszt vegyenek a népszámlálás önkitöltési szakaszában, akik nem a bejelentett lakcímükön élnek, mert esetükben most van alkalom megszámláltani, ugyanis a következő szakaszban a számlálóbiztosok azon a lakcímen keresik fel az illető személyt, ahová hivatalosan be van jelentve” – hangsúlyozta ki Zsigmond József.

Az Országos Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint Sepsiszentgyörgyön jelenleg 36 360 személy, azaz a becsült lakosság 70,9% töltötte ki a népszámlálási kérdőíveket, így továbbra is az első helyen marad a megyeszékhelyek között.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata emlékezteti a lakókat, hogy a népszámláláson való részvétel kötelező
2022.07.04

Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy a számlálóbiztosokat engedjék be otthonaikba, vagy vegyék fel velük a kapcsolatot

Sepsiszentgyörgyön épül meg az országban egyedülálló Kommunizmus Múzeuma
2022.07.01

A Helyi Tanács elfogadta az erre vonatkozó projekt benyújtását az országos helyreállítási alaphoz (PNRR), amely 11,4 millió euróval támogatja a múzeum megépülését

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön
2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125
2022.06.30

Szabadtéri kiállításmegnyitó Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat
2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak.