hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban

2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Idén a 20. kiadásához érkezett a Francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium által kezdeményezett, az Európa Tanács, az UNESCO és a Nemzetközi Múzeumok Tanácsa védnöksége alatt álló Múzeumok Éjszakája évente kerül megrendezésre.

Több tucat európai és Európán kívüli ország múzeumai és kulturális intézményei ezen az éjszakán kapcsolják fel a fényeiket és nyitják meg kapuikat. A 2024-es Múzeumok Éjszakája alkalmából a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény várja a nagyközönséget, hogy megismerkedjen a vadon élő állatokkal, különösen a vadászati szempontból érdekes fajokkal, illetve az állandó kiállítások megtekintésével, az alábbiak szerint:

A Kárpát kanyar – az állatok sokfélesége egy diorámában kerül bemutatásra, ahol a fajok trófeái eredeti méretükben láthatók.

Afrika dioráma – bemutatja az afrikai szavanna gazdag állatvilágát.

Medvebarlang – eredeti méretben kialakítva.

Vadászszoba – vadászfelszereléseket és a vadászathoz szorosan kapcsolódó tárgyakat mutat be.

Ezenkívül a látogatók megcsodálhatják a „Természet Női Szemmel” című természetfotó kiállítást is. Az esemény során természetfilmek vetítése is sor kerül, valamint az érdeklődők meghallgathatják a vadállatok hangjait.

Helyszín: Bene Ház, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épülete (Sepsiszentgyörgy, Gróf Mikó Imre utca 11. szám).

(A Vadon Egyesület közleménye)

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.