hu
 
Szombat, 2024. Június 15.

Múzeumok éjszakája a Bene-házban

2024.05.16

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vadon Egyesület, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény adminisztrátora, 2024. május 18-án 17-22 óra között nyolcadik alkalommal vesz részt a Romániai Múzeumok Országos Hálózata által koordinált Európai Múzeumok Éjszakáján, amelynek keretében a nagyközönség számára ingyenes látogatást biztosít minden kiállításhoz és tevékenységhez.

Idén a 20. kiadásához érkezett a Francia Kulturális és Kommunikációs Minisztérium által kezdeményezett, az Európa Tanács, az UNESCO és a Nemzetközi Múzeumok Tanácsa védnöksége alatt álló Múzeumok Éjszakája évente kerül megrendezésre.

Több tucat európai és Európán kívüli ország múzeumai és kulturális intézményei ezen az éjszakán kapcsolják fel a fényeiket és nyitják meg kapuikat. A 2024-es Múzeumok Éjszakája alkalmából a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény várja a nagyközönséget, hogy megismerkedjen a vadon élő állatokkal, különösen a vadászati szempontból érdekes fajokkal, illetve az állandó kiállítások megtekintésével, az alábbiak szerint:

A Kárpát kanyar – az állatok sokfélesége egy diorámában kerül bemutatásra, ahol a fajok trófeái eredeti méretükben láthatók.

Afrika dioráma – bemutatja az afrikai szavanna gazdag állatvilágát.

Medvebarlang – eredeti méretben kialakítva.

Vadászszoba – vadászfelszereléseket és a vadászathoz szorosan kapcsolódó tárgyakat mutat be.

Ezenkívül a látogatók megcsodálhatják a „Természet Női Szemmel” című természetfotó kiállítást is. Az esemény során természetfilmek vetítése is sor kerül, valamint az érdeklődők meghallgathatják a vadállatok hangjait.

Helyszín: Bene Ház, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épülete (Sepsiszentgyörgy, Gróf Mikó Imre utca 11. szám).

(A Vadon Egyesület közleménye)

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.