hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Megérkeztek az első elektromos autóbuszok Sepsiszentgyörgyre

2023.10.19

A buszokat pár héten belül forgalomba helyezik a városban

A városi tömegközlekedési rendszer korszerűsítése érdekében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tizenkét környezetkímélő elektromos autóbuszt vásárolt, amelyeket a fenntartható városi mobilitási terv keretében európai uniós forrásokból finanszíroztak. 

Az első három autóbusz ezen a héten szerdán érkezett meg Sepsiszentgyörgyre, a többi kilencet november végén veszik át a lengyelországi gyártótól. A buszok a Multi Trans közszállítási vállalat szépmezői székhelyére érkeztek, ahol ideiglenesen üzembe helyezték a töltőállomásokat is, az új buszokat ezek segítségével töltötték fel.

Az első elektromos buszokat pár héten belül már forgalomba helyezik a városban, miután megtörténtek a különböző adminisztratív lépések (a közszállítási vállalat részére való átadás, törzskönyvezés, a jármű forgalmi engedélyeztetése stb.).

A városi mobilitási terv egy másik fontos részét képezi az új buszmegállók kialakítása, amelyeket információs kijelzővel, WiFi-vel látnak el, valamint több jegyautomatát is elhelyeznek. A jegyeket online is meg lehet majd vásárolni és telefonon is be lehet mutatni.

A közlekedési rendszer várhatóan jövő tavaszra lesz kiépítve, a teljes elektromos buszállomány megérkezése után bővítik az útvonalakat is.

„A városi forgalmi dugók csökkentése érdekében a legfontosabb segítség, amelyet az önkormányzat nyújtani tud, hogy civilizált, kiszámítható közszállítást szervez a városban. Az új autóbuszok megvásárlásával egyrészt civilizált körülményeket teremtünk, másrészt a járatok kiszámíthatóak lesznek, pontosan érkeznek és bővített útvonalon közlekednek.
A végső döntés a sepsiszentgyörgyiek kezében van, mindenki eldöntheti, hogy mivel szeretne utazni, viszont, ha nem vesszük igénybe a közszállítást és mindannyian autóval közlekedünk, akkor továbbra is dugók alakulhatnak ki a városban” – hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

Az önkormányzat további 12 elektromos autóbusz beszerzését tervezi, amelyet az országos helyreállítási terv általi finanszírozásból vásárolnak meg, ezek a város metropoliszövezetének közszállítását biztosítják majd.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.