hu
 
Vasárnap, 2023. Január 29.

Május végén újból SepsiBook

2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Várakozásainkat messze felülmúlta az az érdeklődés, amit a SepsiBook első kiadása kiváltott a sepsiszentgyörgyi, háromszéki közönségben. Ez az érdeklődés nyilván a folytatásra ösztökél, az a szándékunk, hogy olyan élményalapú könyves nagyrendezvényt nyújtsunk közösségünknek, amely tovább erősíti a tudatos kultúrafogyasztást városunkban” – hangsúlyozta ennek kapcsán Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Négy intézmény összefogásával hoztuk létre a SepsiBook-ot, egyértelműen azért, mert úgy éreztük, hogy hiányzik, és szükség van Háromszéken egy könyvvásárra. Az első kiadás jól vizsgázott, meggyőződésem, hogy hosszú távon a székelyföldi kulturális erőtér fontos rendezvényévé válik” – nyomatékosított Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A SepsiAréna kiváló helyszínnek bizonyult, a könyvvásár első kiadására 130 meghívott érkezett 80 programponttal, a négy nap alatt pedig mintegy 7 ezren látogattak ki a SepsiBook-ra. 

Az első SepsiBook-on magasra tettük a lécet, szervezőként kihívás, hogy tartsuk ugyanezt a színvonalat. Előnyt jelent, hogy van már egy összeszokott csapat, hamarosan kezdjük az egyeztetéseket a kiadókkal, szerzőkkel, hogy jövőre vendégül láthassuk őket a SepsiBook-on” – emelte ki Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház partnerségben szervezi.

Kezdődik a síszezon Sugásfürdőn!
2023.01.28

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Sepsi ReKreativ értesíti a lakókat, hogy vasárnap, január 29-én megnyitják a kis sípályát Sugásfürdőn.

Ünnepi vetítéssorozat a Művész Mozi hatéves évfordulóján
2023.01.27

Harmadik legsikeresebb évét zárta a sepsiszentgyörgyi filmszínház

A Csíki Negyedben új kialakítású gyűjtőpontokkal védekezik a TEGA a folyamatos szeméthalmok ellen
2023.01.27

Mint ismeretes a sepsiszentgyörgyi hulladékgyűjtők jelentős része folyamatos rongálásnak volt kitéve, rendszerint a zárszerkezeteket, ajtókat tették tönkre ismeretlenek.

Tavasz közepéig elkezdődnek a tömbházak hőszigetelési munkálatai a város négy helyszínén
2023.01.25

A munkálatok előtt eltávolítják a régi antennákat és a külső vezetékeket

2023 a beruházások éve lesz Sepsiszentgyörgyön
2023.01.20

Az idei évi költségvetést január végén fogadja el a Helyi Tanács