hu
 
Szerda, 2024. Május 29.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön

2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya.

Befejeződött Háromszék első Skateparkjának építése és felszerelése, a hivatalos megnyitóra május 1-jén kerül sor.

Erdély egyik legkorszerűbb, ilyen jellegű sportlétesítményét Sepsiszentgyörgy Önkormányzata építette a Szemerja negyedben található Szabó Kati sportcsarnok mögötti területen. Ez egy nagyon fontos, hiánypótló beruházás, mivel a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára eddig nem volt kialakítva megfelelő infrastruktúra az extrém sportok gyakorlásához. 

A hivatalos megnyitóra május 1-jén, szerdán 11 órakor kerül sor, az eseményen sepsiszentgyörgyi profi gördeszkások és kerékpárosok, valamint más megyéből érkező meghívottak ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek.

A sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A Sepsi Skatepark megnyitója május 1-jén 11 órától kezdődik, első nap a belépés mindenki számára ingyenes. Május 2-tól kezdődően a pálya naponta 9:00-22:00 óra között tart nyitva, a standard belépőjegy ára 24 lej, érvényes Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés de csak a pihenőhelyeket használhatják.

FONTOS! A Skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívjuk a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket.

A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi költségvetésből fedezte.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A Skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma
2024.05.28

Hat táncegyüttes, hat táncprodukció, színvonalas szakmai programok és több mint 100 hivatásos néptáncos… mindez Sepsiszentgyörgyön talál otthonra 2024. május 28-31. között!

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön
2024.05.28

Június 1-én újra a legkisebbek vehetik birtokukba Sepsiszentgyörgy Főterét és az Erzsébet parkot. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba.

Megkezdődött a 3. SepsiBook!
2024.05.24

Telt házzal indult csütörtökön a 3. SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, a délelőtt folyamán többszáz gyerek vett részt a programokon. Csütörtök délután Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu írók, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor tanácselnök, valamint Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója nyitotta meg hivatalosan a könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált.

Szombaton, május 25-én nyitva lesz a Közpénzügyi Igazgatóság Sepsiszentgyörgyön
2024.05.23

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy 2024. május 25-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart a hivatal adóbegyűjtő pénztára.

Célzottan keresik a kóbor ebeket   
2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.