hu
 
Szombat, 2024. Május 04.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön

2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya.

Befejeződött Háromszék első Skateparkjának építése és felszerelése, a hivatalos megnyitóra május 1-jén kerül sor.

Erdély egyik legkorszerűbb, ilyen jellegű sportlétesítményét Sepsiszentgyörgy Önkormányzata építette a Szemerja negyedben található Szabó Kati sportcsarnok mögötti területen. Ez egy nagyon fontos, hiánypótló beruházás, mivel a sepsiszentgyörgyi fiatalok számára eddig nem volt kialakítva megfelelő infrastruktúra az extrém sportok gyakorlásához. 

A hivatalos megnyitóra május 1-jén, szerdán 11 órakor kerül sor, az eseményen sepsiszentgyörgyi profi gördeszkások és kerékpárosok, valamint más megyéből érkező meghívottak ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek.

A sportlétesítménybe a kis tornaterem mögött található Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A Sepsi Skatepark megnyitója május 1-jén 11 órától kezdődik, első nap a belépés mindenki számára ingyenes. Május 2-tól kezdődően a pálya naponta 9:00-22:00 óra között tart nyitva, a standard belépőjegy ára 24 lej, érvényes Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés de csak a pihenőhelyeket használhatják.

FONTOS! A Skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívjuk a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket.

A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a helyi költségvetésből fedezte.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre rudak és fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A Skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással