hu
 
Szerda, 2024. Május 29.

Krakkóba utazik az M Studio

2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.

Április 7-én, a Tadeusz Kantor életművét dokumentáló Cricoteka Múzeumban mutatja be a társulat a LIFT produkciót. Tadeusz Kantor legendás lengyel színházrendező 1980-ban hozta létre a Cricoteka intézményt, amely a Cricot 2 színházi társulat székhelye volt. Jelenleg, a rendező színházi hagyatékát őrző múzeumi tér mellett a Krakkói Táncszínháznak is otthont ad az épület.

A LIFT produkciót a Krakkói Táncszínház szervezésében sorra kerülő ROLLERCOASTER kortárs táncfesztivál keretében játssza a társulat. Lengyelország legnagyobb kortárs táncfesztiválja több mint 100 programpontot foglal magába.

A Krakkói Táncszínház 2008 óta működik egyesületként. Az Eryk Makohon kezdeményezésében alakult társulat Krakkó és Lengyelország egyik legaktívabb kortárs tánc társulata.

A vendégjáték az Európai Unió által támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery 2023-2026 nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyben az M Studio és a Krakkói Táncszínház mellett a magyarországi Közép-Európa Táncszínház, a szlovéniai Bunker, a horvátországi HIPP és a svédországi Vitlycke Előadóművészeti Központ is részt vesz.

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma
2024.05.28

Hat táncegyüttes, hat táncprodukció, színvonalas szakmai programok és több mint 100 hivatásos néptáncos… mindez Sepsiszentgyörgyön talál otthonra 2024. május 28-31. között!

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön
2024.05.28

Június 1-én újra a legkisebbek vehetik birtokukba Sepsiszentgyörgy Főterét és az Erzsébet parkot. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba.

Megkezdődött a 3. SepsiBook!
2024.05.24

Telt házzal indult csütörtökön a 3. SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, a délelőtt folyamán többszáz gyerek vett részt a programokon. Csütörtök délután Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu írók, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor tanácselnök, valamint Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója nyitotta meg hivatalosan a könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált.

Szombaton, május 25-én nyitva lesz a Közpénzügyi Igazgatóság Sepsiszentgyörgyön
2024.05.23

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy 2024. május 25-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart a hivatal adóbegyűjtő pénztára.

Célzottan keresik a kóbor ebeket   
2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.