hu
 
Csütörtök, 2022. December 08.

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

Közösségi ünnepre hív az önkormányzat

Megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizenharmadik alkalommal ünnepelünk együtt. Az első gyertyát november 27-én, vasárnap a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Az eseményre gyülekezőket forró teával és a gyermekeket mézeskaláccsal várjuk. Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba. Ugyanakkor a helyszínen a szervezők is fognak gyertyákat osztogatni. Az esemény lebonyolításában a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei lesznek segítségünkre.

Az ünnepségen karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó, a műsort Sorbán Dorottya, a Református Kollégium tanulója és Mara Pandele, a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulója vezetik.

Takó István plébános áldása után Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere  osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát.

Az eseményen közreműködik a Laudate kamarakórus Lőfi Gellért vezetésével.

Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Az adventi koszorúkat a lakók által közkedvelt, Bagoly Zsuzsa tervező által megálmodott fehér város díszei ékesítik majd. A hagyományokhoz híven mindkét koszorút a városi kertészet munkatársai fonják, illetve állítják fel, és az önkormányzat munkatársai díszítik. 

Ez alkalommal felgyúlnak városunkban az ünnepi fények, az utcákat az előző években használt elemek fogják díszíteni és az önkormányzat szokásos módon köztéri installációkkal fokozza a hangulatot.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez