hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

2022.11.17

Közösségi ünnepre hív az önkormányzat

Megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizenharmadik alkalommal ünnepelünk együtt. Az első gyertyát november 27-én, vasárnap a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Az eseményre gyülekezőket forró teával és a gyermekeket mézeskaláccsal várjuk. Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba. Ugyanakkor a helyszínen a szervezők is fognak gyertyákat osztogatni. Az esemény lebonyolításában a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei lesznek segítségünkre.

Az ünnepségen karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó, a műsort Sorbán Dorottya, a Református Kollégium tanulója és Mara Pandele, a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulója vezetik.

Takó István plébános áldása után Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere  osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első gyertyát.

Az eseményen közreműködik a Laudate kamarakórus Lőfi Gellért vezetésével.

Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Az adventi koszorúkat a lakók által közkedvelt, Bagoly Zsuzsa tervező által megálmodott fehér város díszei ékesítik majd. A hagyományokhoz híven mindkét koszorút a városi kertészet munkatársai fonják, illetve állítják fel, és az önkormányzat munkatársai díszítik. 

Ez alkalommal felgyúlnak városunkban az ünnepi fények, az utcákat az előző években használt elemek fogják díszíteni és az önkormányzat szokásos módon köztéri installációkkal fokozza a hangulatot.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.