hu
 
Vasárnap, 2023. December 03.

Közel 42 000 szavazat érkezett a Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire

2023.11.08

Közel 42 000 szavazat érkezett a Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire

A 9 kategória győzteseit a jövő évben sorra kerülő gálán hirdetik ki

November 2-án, csütörtökön volt az utolsó nap, amikor szavazni lehetett az első alkalommal meghirdetett Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire. A programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata indította azzal a céllal, hogy felkeresse és díjazza a közösség mindennapi hőseit.

A bestofsepsi.ro honlapon arra a 45 döntősre lehetett szavazni, akik a legtöbb jelölést kapták a 9 kategória mindegyikében. A kezdeményezés honlapján a döntősök mindegyikéről egy-egy leírás is olvasható, amelyet a szervezők a jelölők által megfogalmazott gondolatok alapján szerkesztettek meg.

A három hétig tartó szavazás során összesen 41 859 szavazatot regisztráltak. A legtöbb voks az Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások kategóriában érkezett, mintegy 6 315, ezt a Város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők kategória követi 5 245 szavazattal.

A 9 kategória győzteseit a Best of Sepsi gálán fogják kihirdetni, amelyet a kormány által előírt költségvetési megszorítások miatt a jövő év elejére halasztottak. Amennyiben a körülmények megfelelőképpen alakulnak, a gálára várhatóan 2024. február 10-én kerül sor.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata azért kezdeményezte a Best of Sepsi programot, hogy megtalálja és jutalmazza azokat a hétköznapi hősöket, akik kedvességükkel, szolgálatkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik Sepsiszentgyörgyöt.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak