hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon

2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Mivel törődünk a környezettel és igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a rendezvény ideje alatt termelt hulladék mennyiségét, a városnapok idei kiadásától kezdve az önkormányzat kizárólag újrahasználható poharakat biztosít a vásárlók és a kereskedők számára.

 

Ennek értelmében a rendezvény ideje alatt minden italt a ZĂ KUP-pal közösen készített, személyre szabott, újrahasználható pohárban szolgálnak majd fel. Ez egy olyan pohár, amelyik a táskára, zsebre, nadrágszíjra, hátizsákra akasztható, így kényelmesen magunkkal vihetjük. 

A pohár használatához a következő néhány egyszerű lépést kell figyelembe venni: 

  • Rendeld meg az első italodat, ezt máris az újrahasználható pohárban kapod, amelyért 10 lej garanciát kell fizetned.
  • Élvezd az italod, de közben kíméled a környezeted is. Minden alkalommal, amikor új innivalót rendelsz, odaadod a régi poharat, és egy új, fertőtlenített pohárban kapod az új italod. 
  • Az esemény vagy a nap végén a rendezvény területén található visszaváltó pontok egyikén kapod vissza a befizetett garanciát. Ehhez olyan állapotban kell visszaadnod a poharat, amilyen állapotban azt kaptad. Ha szeretnéd, megtarthatod emlékbe is, ez esetben nem kapod vissza a befizetett 10 lej értékű garanciát. A megtartott poharat még sokáig használhatod, akár otthon, akár egy séta alkalmával a parkban vagy a természetben. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szeretné az újrahasználható poharak használatát állandosítani, így a következő, a városban szervezett rendezvényeken, például az őszi vagy a karácsonyi vásárokon is ezekből a poharakból szolgálják fel a sört és a hosszú italokat. A röviditalokat és az ételeket lebomló csomagolásban kínálják a kereskedők.

A Szent György Napok szervezői már több éve figyelnek arra, hogy a kereskedők a lehető legkörnyezetbarátabb anyagokat használják mind az ételek, mind az italok felszolgálásához.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.