hu
 
Szerda, 2024. Május 29.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon

2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Mivel törődünk a környezettel és igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a rendezvény ideje alatt termelt hulladék mennyiségét, a városnapok idei kiadásától kezdve az önkormányzat kizárólag újrahasználható poharakat biztosít a vásárlók és a kereskedők számára.

 

Ennek értelmében a rendezvény ideje alatt minden italt a ZĂ KUP-pal közösen készített, személyre szabott, újrahasználható pohárban szolgálnak majd fel. Ez egy olyan pohár, amelyik a táskára, zsebre, nadrágszíjra, hátizsákra akasztható, így kényelmesen magunkkal vihetjük. 

A pohár használatához a következő néhány egyszerű lépést kell figyelembe venni: 

  • Rendeld meg az első italodat, ezt máris az újrahasználható pohárban kapod, amelyért 10 lej garanciát kell fizetned.
  • Élvezd az italod, de közben kíméled a környezeted is. Minden alkalommal, amikor új innivalót rendelsz, odaadod a régi poharat, és egy új, fertőtlenített pohárban kapod az új italod. 
  • Az esemény vagy a nap végén a rendezvény területén található visszaváltó pontok egyikén kapod vissza a befizetett garanciát. Ehhez olyan állapotban kell visszaadnod a poharat, amilyen állapotban azt kaptad. Ha szeretnéd, megtarthatod emlékbe is, ez esetben nem kapod vissza a befizetett 10 lej értékű garanciát. A megtartott poharat még sokáig használhatod, akár otthon, akár egy séta alkalmával a parkban vagy a természetben. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szeretné az újrahasználható poharak használatát állandosítani, így a következő, a városban szervezett rendezvényeken, például az őszi vagy a karácsonyi vásárokon is ezekből a poharakból szolgálják fel a sört és a hosszú italokat. A röviditalokat és az ételeket lebomló csomagolásban kínálják a kereskedők.

A Szent György Napok szervezői már több éve figyelnek arra, hogy a kereskedők a lehető legkörnyezetbarátabb anyagokat használják mind az ételek, mind az italok felszolgálásához.

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma
2024.05.28

Hat táncegyüttes, hat táncprodukció, színvonalas szakmai programok és több mint 100 hivatásos néptáncos… mindez Sepsiszentgyörgyön talál otthonra 2024. május 28-31. között!

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön
2024.05.28

Június 1-én újra a legkisebbek vehetik birtokukba Sepsiszentgyörgy Főterét és az Erzsébet parkot. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba.

Megkezdődött a 3. SepsiBook!
2024.05.24

Telt házzal indult csütörtökön a 3. SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, a délelőtt folyamán többszáz gyerek vett részt a programokon. Csütörtök délután Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu írók, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor tanácselnök, valamint Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója nyitotta meg hivatalosan a könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált.

Szombaton, május 25-én nyitva lesz a Közpénzügyi Igazgatóság Sepsiszentgyörgyön
2024.05.23

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy 2024. május 25-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart a hivatal adóbegyűjtő pénztára.

Célzottan keresik a kóbor ebeket   
2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.