hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Kihirdették a Best of Sepsi első kiadásának díjazottjait

2024.02.11

A díjátadó gálára szombat este került sor Sepsiszentgyörgyön.

A tavalyi év végén a kormány által elrendelt megszorító intézkedések miatt elhalasztott első Best of Sepsi díjátadó gálájára szombat este került sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Ünnepélyes keretek között, közel 400 néző jelenlétében lépett színpadra és kapott elismerést az a 45 mindennapi hős, aki a legtöbb lakossági jelölést kapta a kezdeményezés honlapján, amiért a munkája által jobbá teszi közösségünket.   

Tavaly ősszel a bestofsepsi.ro oldalon kilenc kategóriában összesen 41 859 szavazat érkezett a 45 döntősre, a szombat esti gálán pedig kiderült, ki nyerte a közönségszavazást mindegyik kategóriában.

A negyvenöt döntőst Antal Árpád polgármester, valamint Vargha Fruzsina alpolgármester és Tóth-Birtan Csaba alpolgármester oklevéllel, egyedi érmével és virágcsokorral jutalmazta a színpadon, a közönségszavazás nyertesei pedig Best of Sepsi trófeát is kaptak.

A közönségszavazatok alapján a Best of Sepsi első kiadásának nyertesei: Cristina Dumitrescu (a Szent György pince munkatársa – eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriája), Rozsondai András (futár – szolgáltatásokat nyújtó személyek), dr. Mild Edit (bőrgyógyász – egészségügyben dolgozók), Benkő Éva (hagyományőrző, a Guzsalyas Alapítvány alapítója – művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek), Szőts Dániel Ernő (zenetanár – oktatók és nevelők), Préda Csaba (karateedző – sportolók és edzők), Péterfi Ágnes (unitárius lelkész – egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai), Buna Hunor (mentős – a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők), Igyártó Nándor (állatmentő – aktivisták, önkéntesek, szociális munkások).

A gálán mondott beszédében Antal Árpád polgármester megköszönte a jelölteknek és a döntősöknek, hogy ők a város mindennapi hősei és, hogy az itthon maradást választották.

„Ha lehet egyetlen üzenetem számotokra, amit ma hazavisztek és tovább adtok, akkor az legyen ez: példát véve a ma esti díjazottainktól, próbáljunk meg mindannyian minden nap úgy élni ebben a közösségben, ebben a testben, városunkban, hogy önmagunk legjavát adjuk” – emelte ki Antal Árpád.

A rendezvényen a döntősökön és meghívottaikon kívül a közönség soraiban sepsiszentgyörgyi közéleti személyiségek, vállalkozók, közszereplők és mintegy száz, előzetes regisztráció során feliratkozott személy foglalt helyet.

A gálát megelőzően a főtéren, a #SEPSI feliraton a szervezők feltüntették a honlapra beküldött összes 2023-as jelölt, mintegy 1200 személy nevét.

A Best of Sepsi kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal hozta létre Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, hogy felfedezze és díjazza azokat a mindennapi hősöket, akik kedvességükkel, segítőkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, és ezáltal szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik városunkat. Éppen ezért 2024 végén sor kerül a Best of Sepsi második kiadására.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.