hu
 
Vasárnap, 2024. Április 28.

Kihirdették a Best of Sepsi első kiadásának díjazottjait

2024.02.11

A díjátadó gálára szombat este került sor Sepsiszentgyörgyön.

A tavalyi év végén a kormány által elrendelt megszorító intézkedések miatt elhalasztott első Best of Sepsi díjátadó gálájára szombat este került sor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Ünnepélyes keretek között, közel 400 néző jelenlétében lépett színpadra és kapott elismerést az a 45 mindennapi hős, aki a legtöbb lakossági jelölést kapta a kezdeményezés honlapján, amiért a munkája által jobbá teszi közösségünket.   

Tavaly ősszel a bestofsepsi.ro oldalon kilenc kategóriában összesen 41 859 szavazat érkezett a 45 döntősre, a szombat esti gálán pedig kiderült, ki nyerte a közönségszavazást mindegyik kategóriában.

A negyvenöt döntőst Antal Árpád polgármester, valamint Vargha Fruzsina alpolgármester és Tóth-Birtan Csaba alpolgármester oklevéllel, egyedi érmével és virágcsokorral jutalmazta a színpadon, a közönségszavazás nyertesei pedig Best of Sepsi trófeát is kaptak.

A közönségszavazatok alapján a Best of Sepsi első kiadásának nyertesei: Cristina Dumitrescu (a Szent György pince munkatársa – eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriája), Rozsondai András (futár – szolgáltatásokat nyújtó személyek), dr. Mild Edit (bőrgyógyász – egészségügyben dolgozók), Benkő Éva (hagyományőrző, a Guzsalyas Alapítvány alapítója – művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek), Szőts Dániel Ernő (zenetanár – oktatók és nevelők), Préda Csaba (karateedző – sportolók és edzők), Péterfi Ágnes (unitárius lelkész – egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai), Buna Hunor (mentős – a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők), Igyártó Nándor (állatmentő – aktivisták, önkéntesek, szociális munkások).

A gálán mondott beszédében Antal Árpád polgármester megköszönte a jelölteknek és a döntősöknek, hogy ők a város mindennapi hősei és, hogy az itthon maradást választották.

„Ha lehet egyetlen üzenetem számotokra, amit ma hazavisztek és tovább adtok, akkor az legyen ez: példát véve a ma esti díjazottainktól, próbáljunk meg mindannyian minden nap úgy élni ebben a közösségben, ebben a testben, városunkban, hogy önmagunk legjavát adjuk” – emelte ki Antal Árpád.

A rendezvényen a döntősökön és meghívottaikon kívül a közönség soraiban sepsiszentgyörgyi közéleti személyiségek, vállalkozók, közszereplők és mintegy száz, előzetes regisztráció során feliratkozott személy foglalt helyet.

A gálát megelőzően a főtéren, a #SEPSI feliraton a szervezők feltüntették a honlapra beküldött összes 2023-as jelölt, mintegy 1200 személy nevét.

A Best of Sepsi kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal hozta létre Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, hogy felfedezze és díjazza azokat a mindennapi hősöket, akik kedvességükkel, segítőkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, és ezáltal szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik városunkat. Éppen ezért 2024 végén sor kerül a Best of Sepsi második kiadására.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.