hu
 
Szerda, 2024. Június 19.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton

2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Szeptember 26-án, kedden a kivitelező cég elkezdi a végső, kopóréteg leöntését a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton (az 1918. December 1. utca és a Csíki utca közötti szakaszon).

Annak érdekében, hogy a munkálatokat minél hamarabb befejezzék, kérjük a gépjárművezetőket, hogy ne parkoljanak az említett útszakaszokon. A munkálatok ideje alatt nem korlátozzák a gépjárműforgalmat, de kérjük a sofőröket, hogy kövessék a helyszíni utasításokat.

Szintén szeptember 26-án, kedden elkezdik a régi aszfaltréteg felmarását a Stadion utcában, a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon. Ennek értelmében felhívjuk a garázstulajdonosok figyelmét, hogy az elkövetkezendő időszakban ezen a szakaszon ne parkoljanak a garázsban, mert a munkálatok idejére bent rekedhetnek a gépkocsikkal.

A felsorolt útjavítási munkálatok a tervek szerint a hét végéig tartanak.

A munkálatok a fenntartható városi mobilitási terv részét képezik, és az Európai Unió által finanszírozott átfogó fejlesztési csomag részei. A projekt keretében eddig a Nicolae Iorga utcát, a Grigore Bălan tábornok utcát (a Gyár utca és az 1918. Decembrie 1. utca között), valamint a Stadion utcát (a Kórház utca és a Vasile Goldiș utca közötti részt) aszfaltozták le, továbbá járdákat építettek a Păiuș David hadnagy utcában. A Gyár utcában is zajlanak a helyreállítási munkálatok, az Oltmező utcában pedig járdákat építenek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.