hu
 
Péntek, 2023. December 01.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton

2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Szeptember 26-án, kedden a kivitelező cég elkezdi a végső, kopóréteg leöntését a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton (az 1918. December 1. utca és a Csíki utca közötti szakaszon).

Annak érdekében, hogy a munkálatokat minél hamarabb befejezzék, kérjük a gépjárművezetőket, hogy ne parkoljanak az említett útszakaszokon. A munkálatok ideje alatt nem korlátozzák a gépjárműforgalmat, de kérjük a sofőröket, hogy kövessék a helyszíni utasításokat.

Szintén szeptember 26-án, kedden elkezdik a régi aszfaltréteg felmarását a Stadion utcában, a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon. Ennek értelmében felhívjuk a garázstulajdonosok figyelmét, hogy az elkövetkezendő időszakban ezen a szakaszon ne parkoljanak a garázsban, mert a munkálatok idejére bent rekedhetnek a gépkocsikkal.

A felsorolt útjavítási munkálatok a tervek szerint a hét végéig tartanak.

A munkálatok a fenntartható városi mobilitási terv részét képezik, és az Európai Unió által finanszírozott átfogó fejlesztési csomag részei. A projekt keretében eddig a Nicolae Iorga utcát, a Grigore Bălan tábornok utcát (a Gyár utca és az 1918. Decembrie 1. utca között), valamint a Stadion utcát (a Kórház utca és a Vasile Goldiș utca közötti részt) aszfaltozták le, továbbá járdákat építettek a Păiuș David hadnagy utcában. A Gyár utcában is zajlanak a helyreállítási munkálatok, az Oltmező utcában pedig járdákat építenek.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak