hu
 
Szerda, 2023. Szeptember 27.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon

2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tájékoztatja a lakókat, hogy május 29-től, hétfőtől elkezdik a Csíki utca útfelújítási munkálatait a Mező utca és a Oltmező utcai kereszteződés közötti szakaszon. Ennek értelmében, a munkálatok a négysávos út egyik felén zajlanak majd, így azok befejezéséig tilos lesz a parkolás az érintett útszakaszon. Ugyanakkor engedélyezett lesz a gépkocsival való behajtás az Árkosi útra a Csíki utca irányából.

Fontos! A jövő hét elején a Csíki utcában a kivitelező megkezdi a ballaszt réteg leöntését a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon, amelyet cementtel rögzítenek. A frissen leöntött stabilizációs rétegre legalább hét napig NEM lehet majd ráhajtani. Ezért kérjük a környéken lakókat, hogy tartsák szem előtt a felhívást annak érdekében, hogy ne ragadjanak be a gépjárműveikkel az udvarokon.

A Csíki utcában zajló munkálat egy nagyobb beruházás részét képezi, amely magában foglalja a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan tábornok út felújítását, valamint járdák kialakítását az Oltmező utcában és Păiuș David utcában.  A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.