hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon

2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tájékoztatja a lakókat, hogy május 29-től, hétfőtől elkezdik a Csíki utca útfelújítási munkálatait a Mező utca és a Oltmező utcai kereszteződés közötti szakaszon. Ennek értelmében, a munkálatok a négysávos út egyik felén zajlanak majd, így azok befejezéséig tilos lesz a parkolás az érintett útszakaszon. Ugyanakkor engedélyezett lesz a gépkocsival való behajtás az Árkosi útra a Csíki utca irányából.

Fontos! A jövő hét elején a Csíki utcában a kivitelező megkezdi a ballaszt réteg leöntését a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon, amelyet cementtel rögzítenek. A frissen leöntött stabilizációs rétegre legalább hét napig NEM lehet majd ráhajtani. Ezért kérjük a környéken lakókat, hogy tartsák szem előtt a felhívást annak érdekében, hogy ne ragadjanak be a gépjárműveikkel az udvarokon.

A Csíki utcában zajló munkálat egy nagyobb beruházás részét képezi, amely magában foglalja a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan tábornok út felújítását, valamint járdák kialakítását az Oltmező utcában és Păiuș David utcában.  A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.