hu
 
Csütörtök, 2022. December 08.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren

2022.11.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön jóváhagyta a Sepsi Rekreatív Rt.-vel való társulási megállapodást a főtéri korcsolyapálya kialakítása és működtetése céljából.

A 20x29 méteres pályát a prefektúra és a megyei tanács előtti téren helyezik el és decembertől a jövő év márciusáig fog működni.

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba.

A sepsiszentgyörgyi lakosok a Sepsi Card alapján idén is kedvezményben részesülnek, amelyek érvényesek minden típusú jegyre és bérletre (beleértve a kedvezményeseket is). Mindemellett, az önkormányzat által kiállított nagycsaládos kártyával rendelkezők 75%-os kedvezményt kapnak a helyi lakosoknak szóló standard árból.

Ugyanakkor, a 18 év alatti, a 60 év feletti személyek, valamint a mérsékelt vagy enyhe fogyatékkal élő felnőttek is kedvezményben részesülnek, a súlyos fogyatékkal élők számára a jegyek ingyenesek. A nemzeti és az olimpiai keret sportolói számára a belépés szintén ingyenes lesz.

A teljes program és a jegyárak is hamarosan elérhetők lesznek.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez