hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Kezdődik a fűtéstámogatás igénylése Sepsiszentgyörgyön

2023.10.10

A feltételek nem változtak a tavalyi évhez képest

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy kezdődik az igénylések benyújtása a fűtéstámogatásra, a 2023-2024-es téli időszakra. Az iratcsomókat az igazgatóság székhelyén, a Bánki Donát utcában lehet letenni (a központi zöldségpiac környékén található teniszpályák mellett). 

A fűtési pótlék odaítélése a 226/2021. számú törvény alapján történik, az igénylőknek egy erre vonatkozó kérelmet és saját felelősségre tett nyilatkozatot kell leadniuk a Szociális Igazgatóságon, amelyhez csatolniuk kell a család összetételét és a családtagok egyhavi jövedelmét igazoló iratokat, a kérelem leadását megelőző időszakra vonatkozóan. A formanyomtatványok ITT találhatók.

Ebben az évben azok a családok részesülhetnek fűtéstámogatásban, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 1 386 lejt, egyedülálló személy esetében a 2 053 lejt. A támogatás odaítélésének küszöbértékeit tartalmazó teljes táblázat ITT található.

FONTOS! A lakásfűtési támogatásból való kizáráshoz vezető javak listája ITT található.

A kérelmeket októbertől márciusig lehet benyújtani, minden hónap 1-je és 20-a között, azaz 2023. október 16. és november 20. között, a fűtési szezon kezdetén. Amennyiben a támogatás időtartama alatt bármilyen változás történik a leadott kérésekben szereplő adatokban, az igénylők kötelesek jelezni azt.

A támogatással kapcsolatos további információk a Szociális Támogatási Igazgatóság 0267 311 068-as telefonszámán kaphatók.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.