hu
 
Kedd, 2024. Április 23.

Két év két órában: Antal Árpád-András polgármester értékelte mandátumának első felét

2022.11.10

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere rendkívüli sajtótájékoztató keretében értékelte a mandátumának első felét és köszönetét fejezte ki, hogy két évvel ezelőtt a városlakók ismét őt és csapatát bízták meg Sepsiszentgyörgy vezetésével, erdélyi magyarként pedig nincs ennél szebb feladat.

Munkánkat az elmúlt két évben is Bethlen Gábor gondolatai határozták meg, miszerint nem mindig lehet megtenni, amit kell, de igyekszünk mindent megtenni, amit lehet. Mi itt Sepsiszentgyörgyön, Erdély legnagyobb magyar többségű városának vezetői úgy kell dolgozzunk, hogy ne csak a saját városunkra gondoljunk, hanem olyan modelleket kell kitalálnunk, hogy mindenhol Erdélyben higgyenek az emberek az önkormányzatokban – fogalmazott az elöljáró.

A Művész Moziban szervezett eseményen jelen volt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, akinek megköszönte, hogy partnerek tudnak lenni, közös stratégiákban gondolkodni és Ráduly István prefektus, akinek háláját fejezte ki, hogy az apparátusa nem akadályozta az önkormányzat munkáját, valamint Miklós Zoltán, az RMDSZ parlamenti képviselője. Az eseményen továbbá részt vettek Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek, Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok és Sztakics Éva, a Székely Mikó Kollégium igazgatója, egykori alpolgármester, akivel számos közös projektet indítottak el, az önkormányzati képviselők, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának felső- és középvezetői és a sajtó képviselői, akiknek megköszönte a korrekt tájékoztatást. 

Az elmúlt két év eredményei mögött igazi csapatmunka áll, amelynek mennyiségét, akadályait a városlakók gyakran nem érzékelik. A beruházások esetében az utolsó harmadrész az, amely a közösség számára is szemmel látható, egészen addig háttérmunkák zajlanak. A 2023-24-es évek lesznek azok, amikorra számos projekt, beruházás meg fog valósulni.

Minden eddigi próbatétel és nehézség ellenére több mint 150 fejlesztés zajlik vagy valósult meg azért, hogy Sepsiszentgyörgy legyen az a hely, ahol azok, akik többet tudnak és többet akarnak, biztonságos otthonra leljenek, ahol a kisvárosok nyugalma mellett a nagyvárosi minőségi szolgáltatásokat kapják, és legyen Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa.

„Akkor vagyok a legbüszkébb, amikor olyan szentgyörgyiekkel találkozom, akik szeretik városukat és büszkék rá” – nyilatkozta a polgármester. Az esemény Sepsiszentgyörgy imázsfilmjének megtekintésével zárult, amely többnyire helyi alkotók műve és amelyet hamarosan a nagyközönségnek is bemutat az önkormányzat.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.