hu
 
Kedd, 2023. Szeptember 26.

Keressük Sepsiszentgyörgy mindennapi hőseit

2023.09.14

Október 5-ig kilenc kategóriában lehet jelölni személyeket

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata odafigyel azokra a mindennapi hősökre, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, segítőkészségükkel, tudásukkal járulnak hozzá ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy egyre jobb hely legyen. Ezért indítja el a Best of Sepsi programot és honlapot, ahol közösségi jelölés és közönségszavazás útján díjazza Sepsiszentgyörgy legjobbjait a Legek gáláján november 11-én a Tamási Áron Színházban. A kezdeményezést Antal Árpád polgármester és Antalka Erika, a Városimázs iroda munkatársa mutatta be.

„Többször mondtam már, hogy nem én vagyok a közösség egyetlen vezetője, mert sokan mások, más szakterületek képviselői vezetik és alakítják ezt a közösséget. Nagyon sok olyan ember van ebben a városban, akik nem kapnak elég nyilvánosságot, de akik a munkájuk végzése közben hozzáállásukkal szebbé teszik a napjainkat. Egy taxisofőr, egy intézmény kapusa, egy villanyszerelő, egy fodrász vagy egy eladónő, aki azzal, hogy rád mosolyog vagy segít neked, jobbá teszi ezt a közösséget. Szeretnénk megtalálni ezeket az embereket, a mindennapi hősöket, akik segítenek abban, hogy ez a közösség jobbá váljon. Szeretnénk őket megjutalmazni és megköszönni nekik, hogy léteznek, és ezzel talán másokat is motiválni fognak arra, hogy jobbak legyenek" – mondta Antal Árpád polgármester.

Ezért hozta létre az önkormányzat a www.bestofsepsi.ro (Sepsiszentgyörgy legjobbjai) című honlapot, ahol kilenc kategóriában lehet nevezni szeptember 14-től október 5-ig olyan személyeket, akikről úgy gondoljuk, hogy jobbá teszik városunkat. 

„Azokat az embereket keressük, akik hozzáadott értékkel végzik a munkájukat: mosollyal az arcukon, egy-egy barátságos, kedves szóval, segítőkészséggel, odafigyeléssel. Hiszen mindannyiunknak másképp telik a napja, ha ilyen emberekkel találkozunk. Ezzel a kezdeményezéssel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne menjünk el az ilyen emberek mellett, vegyük észre és díjazzuk őket” – hangsúlyozta Antalka Erika. 

Az alábbi kategóriákban várjuk a jelöléseket, a példák nem merítik ki a szakterületeket, ezek csupán szemléltető jellegűek:

  1. Eladók, vendéglátásban dolgozók (bolti eladó, pincér, szakács, báros stb.)
  2. Különféle szolgáltatásokat nyújtó személyek és szakemberek (taxisofőr, fodrász, kapus, asztalos, villanyszerelő stb.)
  3. Egészségügyben dolgozók (orvos, asszisztens, gyógytornász stb.)
  4. Művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek (színész, képzőművész, fotós, zenész, újságíró, rádiós stb.)
  5. Oktatók és nevelők (óvónő, tanítónő, tanár, egyetemi tanár, professzor stb.)
  6. Sportolók, edzők
  7. Egyházi elöljárók, egyházközség aktív tagjai
  8. A város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők (mentős, tűzoltó, rendőr, csendőr stb.)
  9. Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások stb.

Egy kategóriában kizárólag egy személyt nevesíthetnek egy IP-címről, ezt a főoldalon tehetik meg a jelölés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével. Fontos, hogy a jelölt személy Sepsiszentgyörgyön dolgozzon, de jelölni bárhonnan lehet, Sepsiszentgyörgy környékéről vagy más városból is. A titkos nevezés után egy előválogatás során kiválasztjuk az öt legtöbb jelölést kapó személyt minden kategóriában, közülük pedig közönségszavazás útján kerül ki majd a nyertes. A szavazás a honlapon október 12-től november másodikáig tart. 

A közönségszavazás eredményére majd a Legek gáláján derül fény 2023. november 11-én 18:00 órától a Tamási Áron Színházban. A díjazottakat tehát, a kilenc kategória nyerteseit a Legek gáláján köszöntjük és ajándékozzuk meg, ahol további 150-200 érdeklődő is részt vehet, akik majd regisztráció útján kapnak ingyenes belépőt – erre iratkozni október 12-től lesz lehetőség.

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.