hu
 
Csütörtök, 2021. December 02.

Kedvezménykártya a sepsiszentgyörgyi lakosoknak a sport- és szabadidős létesítmények használatához

2021.06.28

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa jóváhagyta a Sepsi Card elnevezésű, többéves program elindítását, amely a megyeszékhelyen történő sport- és szabadidős tevékenységeket hivatott támogatni.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata folyamatosan a lakók életminőségének javításán dolgozik, illetve azon, hogy széleskörű kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket teremtsen a városban. Ennek értelmében az önkormányzat egy új kedvezménykártyát bocsájt a városlakók rendelkezésére, amelyet életkortól függetlenül minden sepsiszentgyörgyi lakos igényelhet.

A Sepsi Card lehetőséget biztosít majd kedvezményes belépő vásárlására a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra.

A sepsiszentgyörgyi lakosok az idei év végéig a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolvány felmutatásával is részesülhetnek a kedvezményekben, ezek 2022. január 1-től csakis a Sepsi Card kártyával rendelkező lakosoknak lesznek elérhetőek.

Mindazoknak, akik igényelni szeretnék a kedvezménykártyát, ideiglenes vagy állandó lakcímmel kell rendelkezniük, az igénylőlapot, amely tartalmaz egy saját felelősségű nyilatkozatot is, miszerint nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé (ITT található) a secretariat@rekreativ.club címre szükséges elküldeniük. Továbbá mellékelni kell a személyi igazolvány vagy az érvényes diákigazolvány másolatát és a kérelmező fényképét. A Sepsi Card-ot más településekről származó, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok is igénybe vehetik.

A papíralapú kéréseket személyesen, a Sepsi Rekreativ irodájában a Sepsi Arénában vagy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában lehet igényelni és letenni, ez esetben a szükséges iratokathoz nyomtatott fényképet is mellékelni kell.

Július 1-én nyílik a strand Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi strandszezon július 1-én, csütörtökön veszi kezdetét, amikor 70 százalékos működési kapacitással kinyit a létesítmény, így legtöbb 1 400 személy strandolhat majd egyszerre. A városi strand naponta 9:00 és 20:00 óra között tart nyitva szünet nélkül. 

A sepsiszentgyörgyi felnőtt lakosoknak idén a belépőjegy 24 lejbe kerül, szemben a más településekről érkező látogatókkal, akiknek 48 lejt kell majd fejenként fizetniük egy teljes árú jegyért. A kedvezményes jegy a helybéli kiskorú, a 60 évnél idősebb és a fogyatékkal élő személyeknek 10 lejbe, más településről érkezőknek pedig 20 lejbe kerül.

A strandszezonra 90 napos bérlet is váltható, ez 151 lejbe kerül a sepsiszentgyörgyieknek, 302 lej más településről érkezőknek, valamint 101 lejbe kerül a kedvezményes bérlet a kiskorúaknak, a 60 évnél idősebbeknek és a fogyatékkal élőknek, 202 lej pedig a nem helybéli lakosoknak. A bérletek a városi uszodában és a Sugás SPA-ban is felhasználhatók. 

A nagycsaládos kártyával rendelkező személyek továbbra is 75 százalékos kedvezményben részesülnek a helyi lakosoknak kialakított teljes értékű jegy árából.

A strandra való belépés idén is az oldalsó kapun lesz lehetséges. Mivel a strand épületében működik a város egyik oltóközpontja, ezért az öltözőfülkéket és az értékek megőrzésére szolgáló szekrényeket nem lehet használni. A látogatók a kültéren létrehozott öltözőfülkéket használhatják majd. 

A belépőjegyek online is megvásárolhatók már ezzel a héttel kezdődően a Sepsi Rekreatív honlapján, IDE kattintva.

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.