hu
 
Vasárnap, 2024. Április 28.

Idén is lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra

2024.02.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 840 lej összegű támogatást nyújt azoknak a 18 év fölötti személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A képzésre február 22-ig lehet jelentkezni.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2024-ben is meghirdeti a román-magyar nyelvtanulási programot, amelyre hétfőtől, február 12-től jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők. 

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1200 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, az összeget nem egyszerre, hanem három egyenlő részletben kell átutalniuk a következő hat hónapban. A tanfolyam sikeres elvégzése után a teljes összeg 70 százalékát, azaz 840 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg. 

A tanfolyam február 27-től június végéig tart és heti 6-7 óra tevékenységet foglal magába. A teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik. A programon minden olyan 18 év fölötti személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkezik. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló, országos program támogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  • kitöltött kérés
  • személyi igazolvány másolata
  • legmagasabb végzettséget igazoló okirat
  • bankszámla kivonat (a támogatás összegének utalásához)
  • a nyelvtanfolyam sikeres elvégzését igazoló okirat (ezt a tanfolyam elvégzése után, a támogatás igénylése esetén szükséges leadni)

A 840 lejes támogatást az igénylést követő 30 napon belül kapja meg a kérelmező.

Az érdeklődöknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. A kérés a Polgármesteri Hivatal honlapjáról tölthető le ITT vagy személyesen igényelhető az Ifjúsági Irodában. Az iratcsomók leadásának határideje február 22. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit február 26-án teszik közzé. 

Bővebb felvilágosítást a 0787588012-es telefonszámon, vagy a zsolt.balogh@sepsi.ro címen igényelhetnek az érdeklődök.

EREDMÉNYEK

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.