hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Idén is lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra

2024.02.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 840 lej összegű támogatást nyújt azoknak a 18 év fölötti személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A képzésre február 22-ig lehet jelentkezni.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2024-ben is meghirdeti a román-magyar nyelvtanulási programot, amelyre hétfőtől, február 12-től jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők. 

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1200 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, az összeget nem egyszerre, hanem három egyenlő részletben kell átutalniuk a következő hat hónapban. A tanfolyam sikeres elvégzése után a teljes összeg 70 százalékát, azaz 840 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg. 

A tanfolyam február 27-től június végéig tart és heti 6-7 óra tevékenységet foglal magába. A teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik. A programon minden olyan 18 év fölötti személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkezik. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló, országos program támogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  • kitöltött kérés
  • személyi igazolvány másolata
  • legmagasabb végzettséget igazoló okirat
  • bankszámla kivonat (a támogatás összegének utalásához)
  • a nyelvtanfolyam sikeres elvégzését igazoló okirat (ezt a tanfolyam elvégzése után, a támogatás igénylése esetén szükséges leadni)

A 840 lejes támogatást az igénylést követő 30 napon belül kapja meg a kérelmező.

Az érdeklődöknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. A kérés a Polgármesteri Hivatal honlapjáról tölthető le ITT vagy személyesen igényelhető az Ifjúsági Irodában. Az iratcsomók leadásának határideje február 22. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit február 26-án teszik közzé. 

Bővebb felvilágosítást a 0787588012-es telefonszámon, vagy a zsolt.balogh@sepsi.ro címen igényelhetnek az érdeklődök.

EREDMÉNYEK

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.