hu
 
Szerda, 2024. Május 29.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program

2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket. 

A nagy sikernek örvendő Lábbusz program harmadik évfordulóját ünnepli május 17-én Sepsiszentgyörgyön. Az önkormányzat a kezdeményezés részeként arra buzdítja a családokat, hogy a tanulók gyalog járjanak iskolába.

Az elmúlt évben a Lábbusz 33 hetet közlekedett, ez idő alatt 678 önkéntessel működött, ebből 60-an állandó önkéntesek, a gyerekek szülei. A 10 útvonalon naponta átlagosan 150-160 gyermek sétált az iskolába, legkevesebb 100 tanuló, legtöbb 220 gyermek csatlakozott a járatokhoz. 

„A Lábbusz 3 éves születésnapjára nagy lelkesedéssel készülünk, akárcsak az előző 2 évben. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek, a szülők és a kísérők elismerve érezzék magukat ezen a napon. Hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni nekik, hiszen ők azok, akik a programot éltetik és mozgatják nap mint nap. A Lábbusz program nemcsak a gyerekeknek hasznos, ugyanis az elmúlt időszakban több olyan visszajelzés is érkezett, miszerint több nyugdíjas az egészségét és a mozgást szem előtt tartva jelentkezett kísérőnek” – mondta Buslig Kincső, a program koordinátora. 

A hároméves évforduló méltó megünneplésére a Lábbusz szervezői számos meglepetéssel készülnek a gyerekeknek és az önkénteseknek.

A pénteki ünnepségre a Főtéren kerül sor, az erre az alkalomra Lábbuszos ruhába öltözött #SEPSI szomszédságában. A program részét képezi a már hagyományos reggeli torna a Change Center csapatával, lesz rengeteg sárga lufi, muffin, a Nicolae Colan Általános Iskola tanulói eléneklik az általuk komponált Lábbuszos himnuszt, és csatlakoznak a SEPSI-SIC és a SEPSI OSK csapatok kabalái is.

A program 7:45-kor kezdődik és legkésőbb 8:15-ig tart. A 10 útvonal utasai 7:40-re kell odaérjenek a #SEPSI felirathoz. 

A Lidl – Erzsébet park, Kálvin tér – Erzsébet park, Snack Bar – Erzsébet park, Szemerja – Erzsébet park, Szabó Kati Sportcsarnok – Erzsébet park útvonalakon a megszokottnál öt perccel korábban indulnak a járatok.

A Nicolae Colan Általános Iskola felé (Sport utca – Nicolae Colan Általános Iskola, Dohánygyár– Nicolae Colan Általános Iskola) és a Váradi József Általános Iskola (Lido – Váradi József Általános Iskola, Speciális iskola – Váradi József Általános Iskola) felé tartó két-két útvonalon haladó tanulókat a kísérők elkísérik a városközpontba, onnan pedig vissza az iskolákba.

Ez alkalomból értesítjük a szülőket és a pedagógusokat, hogy a tanulók néhány percet késni fognak az iskolákból. Köszönjük a megértésüket!

A Lábbusz program 2021-ben indult, azóta minden reggel rendszeresen csatlakoznak a járatokhoz a gyerekek, akiket az önkéntesek a gyűjtőpontoknál várnak és biztonságban kísérnek el az iskolákba. 

A Lábbusz járatainak száma elérte a 10-et, amelyek összesen 7 iskolát fednek le a városban. Az útvonalak teljes hossza több mint 13 km, és ennek a távolságnak a megtételéhez a Lábbusznak naponta legalább 18 önkéntes sofőrre van szüksége. A program koordinátorai továbbra is arra kérik azokat, hogy akiknek lehetőségük van, csatlakozzanak önkéntesnek és kísérjék el a tanulókat az iskolába.

A szervezők a köszönetüket fejezik ki mindazoknak a tanulóknak és felnőtteknek, akik hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez az elmúlt két év során, és továbbra is várnak mindenkit a járatokra. Azok a felnőttek, akik jelentkeznének önkéntes kísérőnek, a 0744830819-es telefonszámon vagy a busligkincso@gmail.com e-mail címen tehetik meg. 

További információk a Lábbusz programról IDE kattintva találhatók.

Sepsiszentgyörgyön találkozik az erdélyi táncszakma
2024.05.28

Hat táncegyüttes, hat táncprodukció, színvonalas szakmai programok és több mint 100 hivatásos néptáncos… mindez Sepsiszentgyörgyön talál otthonra 2024. május 28-31. között!

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön
2024.05.28

Június 1-én újra a legkisebbek vehetik birtokukba Sepsiszentgyörgy Főterét és az Erzsébet parkot. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba.

Megkezdődött a 3. SepsiBook!
2024.05.24

Telt házzal indult csütörtökön a 3. SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, a délelőtt folyamán többszáz gyerek vett részt a programokon. Csütörtök délután Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu írók, Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor tanácselnök, valamint Szonda Szabolcs, a SepsiBook programigazgatója nyitotta meg hivatalosan a könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált.

Szombaton, május 25-én nyitva lesz a Közpénzügyi Igazgatóság Sepsiszentgyörgyön
2024.05.23

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az adófizetők figyelmébe ajánlja, hogy 2024. május 25-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között nyitva tart a hivatal adóbegyűjtő pénztára.

Célzottan keresik a kóbor ebeket   
2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.