hu
 
Csütörtök, 2022. Augusztus 18.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt

2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik és negyedik szakasza Kovászna megyébe érkezik, a célba érkezés és a rajt is Sepsiszentgyörgyön lesz.

Augusztus 11-én, a csütörtöki szakaszban a kerékpárosok a következő útvonalon haladnak végig: Csíkszereda – Sepsibükszád – Bálványos – Kézdivásárhely – Kovászna – Réty – Sepsiszentgyörgy. 

A szervezők számításai szerint a versenyzők 15:30 óra körül érnek Sepsiszentgyörgyre, és a következő utcákon haladnak végig: Építők útja – Păiuș David Hadnagy út – 1918. December 1. utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca, majd három kört tesznek a Gábor Áron utca – Vasile Goldiș utca – Stadion utca – Szabadság utca – Gróf Mikó Imre utca – 1918. December 1. Utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca útvonalán, a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz érkezve.

A verseny ideje alatt Sepsiszentgyörgyön a következő forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

  • Szerdán, augusztus 10-én 21 órától lezárják a köztéri parkolókat a Gábor Áron utcában, valamint Mihai Viteazul téren. Ezeket csütörtökön 18.00 óra után nyitják meg újra.
  • Csütörtöjön 12.00-15.30 óra között a Gábor Áron utcában forgalomkorlátozásra kerül sor, kérjük a gépkocsivezetőket és a gyalogosokat, hogy a rendezvény helyszínein tartsák be a rendőrség utasításait. A Gábor Áron utcában teljesen lezárják a forgalmat 15.30-18.00 óra között.
  • A Victor Babeș utcában csütörtökön a közlekedés zavartalanul fog zajlani 15:30-ig, a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a Gábor Áron utca irányába a forgalmat lezárják a verseny végéig.
  • A Bod Péter Megyei Könyvtár, illetve a Park Hotel mögötti területre a megszokott módon lehet behajtani csütörtökön 15.30-ig, majd a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a forgalmat itt is lezárják a verseny végéig.

Pénteken, augusztus 12-én a kerékpáros körverseny 12.45-kor kezdődik, a Sepsi Value Centre parkolójából indul és a következő útszakaszon folytatódik: Oltmező utca – Gyöngyvirág utca – Gyár utca – Kós Károly utca – József Attila utca, majd a versenyzők Előpatak irányában hagyják el a várost.

A Székelyföldi Körverseny szervezői felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a verseny akadálymentes lebonyolítása és a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a rendőrség és az önkéntesek utasításait.

Kürtőskalács fesztivál idén is
2022.08.18

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

Kibővíti a román-magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2022.08.17

A 35 év feletti lakók is jelentkezhetnek a programra.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön
2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete