hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Célzottan keresik a kóbor ebeket  

2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.

Ha szaporodási szezon van, akkor mindig több kutya van a városban és ezek rendszerint falkákban bóklásznak a városban. Nincs ez rendben, mindenképp csökkenteni akarjuk a kószáló kóbor kutyák számát, még akkor is, ha a menhely rendszerint maximális kapacitás körül működik. Jövő hét elejétől munkatársaink a város egy-egy előre meghatározott környékén lesznek majd jelen reggeltől 10-től délután 3-ig, arra kérjük a lakókat, hogy hívják őket a 0732717185 számon. Az akciónak az a célja, hogy egy-egy zónából ne álljanak arrébb a kutyák, amire odaérnének a kollégák” – közölte Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA arra is felhívja a városlakók figyelmét, hogy a kutyák befogása alkalmanként kábító lövedékkel történik: bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze, de nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el, aggodalomra tehát semmi ok.

A helyszínspecifikus befogási program a következő:

  • Május 27-e, hétfő: Állomásnegyed és környéke (Csendőrlaktanya és Sepsi Aréna részig)
  • Május 28-a, kedd: Olt Negyed (Lenin Negyed)
  • Május 29-e, szerda: városközpont (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig, illetve a Kálvin térig)
  • Május 30-a, csütörtök: Szemerja Negyed, Új Negyed, Őrkő környéke
  • Május 31-e, péntek: Csíki Negyed, Borvíz utca környéke

(A TEGA Rt. sajtóirodájának közleménye)

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.