hu
 
Szombat, 2024. Június 15.

Célzottan keresik a kóbor ebeket  

2024.05.23

Május 27-től, hétfőtől a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve keresik a kóbor kutyákat.

Ha szaporodási szezon van, akkor mindig több kutya van a városban és ezek rendszerint falkákban bóklásznak a városban. Nincs ez rendben, mindenképp csökkenteni akarjuk a kószáló kóbor kutyák számát, még akkor is, ha a menhely rendszerint maximális kapacitás körül működik. Jövő hét elejétől munkatársaink a város egy-egy előre meghatározott környékén lesznek majd jelen reggeltől 10-től délután 3-ig, arra kérjük a lakókat, hogy hívják őket a 0732717185 számon. Az akciónak az a célja, hogy egy-egy zónából ne álljanak arrébb a kutyák, amire odaérnének a kollégák” – közölte Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA arra is felhívja a városlakók figyelmét, hogy a kutyák befogása alkalmanként kábító lövedékkel történik: bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze, de nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el, aggodalomra tehát semmi ok.

A helyszínspecifikus befogási program a következő:

  • Május 27-e, hétfő: Állomásnegyed és környéke (Csendőrlaktanya és Sepsi Aréna részig)
  • Május 28-a, kedd: Olt Negyed (Lenin Negyed)
  • Május 29-e, szerda: városközpont (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig, illetve a Kálvin térig)
  • Május 30-a, csütörtök: Szemerja Negyed, Új Negyed, Őrkő környéke
  • Május 31-e, péntek: Csíki Negyed, Borvíz utca környéke

(A TEGA Rt. sajtóirodájának közleménye)

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.