hu
 
Kedd, 2023. Szeptember 26.

Az idei tanévben is folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program

2023.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Királypingvinek Sportegyesület együttműködésében idén októbertől folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program, amelynek célja, hogy a város összes tanintézményének nagycsoportos és elemi osztályos tanulói, a tanév idején heti egy alkalommal ismerkedjenek a sporttal a Sepsi Arénában és a városi uszodában.

Mivel a program a kezdettől fogva a vártnál nagyobb sikert aratott, és a mai napig nagy lelkesedést vált ki a gyermekekből, az önkormányzat továbbra is támogatja a kezdeményezést.

A programban, annak 2017-es indulása óta minden célcsoportot megszólítottak, és bár Sepsiszentgyörgyön a programot a Királypingvinek Sportegyesület kezdeményezte, ez nem csak a jégkorongról szól. A program keretében a gyermekek a legkülönbözőbb sportok gyökereit ismerhetik meg (kosárlabda, foci, kézilabda, atlétika, stb.) ezáltal pár év múlva kiválaszthatják majd azt a sportágat, amely számukra a leginkább tetszik.

A program célja nem az edzésekre való toborzás, hanem a sportra való nevelés alapjainak játékos módon való megismertetése a gyermekekkel, ahol mozgáskoordinációt, egyensúlyt, helyes testtartást tanulnak annak érdekében, hogy a mozgás hosszú távon is az életük részévé váljon.

A program keretében a szervezők biztosítják a gyermekek szállítását a tanintézményektől az Arénáig, valamint az uszodáig és vissza. Ennek értelmében órarend szerinti állandó buszjárat indul az óvodáktól, iskoláktól, és egyszerre 2-3 csoportot tudnak szállítani, érkezéskor pedig a Királypingvinek Egyesület tagjai várják a kicsiket és a kísérőket.

A megszokott programhoz híven, a gyermekek az idei tanévben is különböző felosztásban próbálhatják ki a sportágakat: a negyedikes diákok a Román Vilmos uszodában tanulhatnak meg úszni, az óvodásoknak a Sepsi Arénában szerveznek sportfoglalkozásokat, majd a jégkorongozással ismerkedhetnek meg a fedett műjégpályán. 

A programban hat korosztály, mintegy 3 600 gyermek vesz részt, az óvodai nagycsoportosoktól az negyedik osztályos tanulókig. 

Kezdődnek a végső aszfaltozási munkálatok a Csíki utcában és a Grigore Bălan tábornok úton
2023.09.25

A Stadion utcában a Vasile Goldiș utca és a Dózsa György utca közötti szakaszon aszfaltmarási munkálatok zajlanak

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.