hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

Az idei tanévben is folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program

2023.09.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Királypingvinek Sportegyesület együttműködésében idén októbertől folytatódik a Bevezetés a sportba elnevezésű program, amelynek célja, hogy a város összes tanintézményének nagycsoportos és elemi osztályos tanulói, a tanév idején heti egy alkalommal ismerkedjenek a sporttal a Sepsi Arénában és a városi uszodában.

Mivel a program a kezdettől fogva a vártnál nagyobb sikert aratott, és a mai napig nagy lelkesedést vált ki a gyermekekből, az önkormányzat továbbra is támogatja a kezdeményezést.

A programban, annak 2017-es indulása óta minden célcsoportot megszólítottak, és bár Sepsiszentgyörgyön a programot a Királypingvinek Sportegyesület kezdeményezte, ez nem csak a jégkorongról szól. A program keretében a gyermekek a legkülönbözőbb sportok gyökereit ismerhetik meg (kosárlabda, foci, kézilabda, atlétika, stb.) ezáltal pár év múlva kiválaszthatják majd azt a sportágat, amely számukra a leginkább tetszik.

A program célja nem az edzésekre való toborzás, hanem a sportra való nevelés alapjainak játékos módon való megismertetése a gyermekekkel, ahol mozgáskoordinációt, egyensúlyt, helyes testtartást tanulnak annak érdekében, hogy a mozgás hosszú távon is az életük részévé váljon.

A program keretében a szervezők biztosítják a gyermekek szállítását a tanintézményektől az Arénáig, valamint az uszodáig és vissza. Ennek értelmében órarend szerinti állandó buszjárat indul az óvodáktól, iskoláktól, és egyszerre 2-3 csoportot tudnak szállítani, érkezéskor pedig a Királypingvinek Egyesület tagjai várják a kicsiket és a kísérőket.

A megszokott programhoz híven, a gyermekek az idei tanévben is különböző felosztásban próbálhatják ki a sportágakat: a negyedikes diákok a Román Vilmos uszodában tanulhatnak meg úszni, az óvodásoknak a Sepsi Arénában szerveznek sportfoglalkozásokat, majd a jégkorongozással ismerkedhetnek meg a fedett műjégpályán. 

A programban hat korosztály, mintegy 3 600 gyermek vesz részt, az óvodai nagycsoportosoktól az negyedik osztályos tanulókig. 

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.