hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

A Rövid utcába kerül a zárható biciklitároló

2021.02.26

Nagy volt az érdeklődés a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által felajánlott 18 férőhelyes, zárható kerékpártároló iránt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön tette közzé a felhívást, miszerint egy 18 férőhelyes, zárható kerékpártárolónak keresi a megfelelő helyszínt a lakónegyedekben.

A fémszerkezet iránt élénk volt az érdeklődés a lakók részéről, a tegnapi nap során összesen 4 jelentkező teljesítette a felhívásban szereplő feltételeket, azaz a tároló elhelyezéséhez alkalmas helyszínt javasolt és a kérvényhez mellékelte az illető lakóközösség többségének írásbeli beleegyezését is. A jelentkezések sorrendjét nézve a Rövid utca, 6-os számú tömbház A és B lépcsőházak lakói voltak az elsők, így hamarosan ők vehetik használatba a szerkezetet.   

A közeljövőben a Polgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot az összes jelentkezővel, majd megvizsgálják a javasolt helyszíneket, és ott, ahol ez lehetséges, kihelyeznek majd egy méreteiben megfelelő kerékpártárolót. 

Az önkormányzat eddig három hasonló zárható kerékpártárolót helyezett ki, az első kettőt a 2019-es zöldövezeti szépségverseny díjazottainak az Otthon sétányon és a Cigaretta utcában, a harmadikat pedig nemrég az Ág utcába.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.