hu
 
Kedd, 2024. Július 16.

A Rövid utcába kerül a zárható biciklitároló

2021.02.26

Nagy volt az érdeklődés a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által felajánlott 18 férőhelyes, zárható kerékpártároló iránt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön tette közzé a felhívást, miszerint egy 18 férőhelyes, zárható kerékpártárolónak keresi a megfelelő helyszínt a lakónegyedekben.

A fémszerkezet iránt élénk volt az érdeklődés a lakók részéről, a tegnapi nap során összesen 4 jelentkező teljesítette a felhívásban szereplő feltételeket, azaz a tároló elhelyezéséhez alkalmas helyszínt javasolt és a kérvényhez mellékelte az illető lakóközösség többségének írásbeli beleegyezését is. A jelentkezések sorrendjét nézve a Rövid utca, 6-os számú tömbház A és B lépcsőházak lakói voltak az elsők, így hamarosan ők vehetik használatba a szerkezetet.   

A közeljövőben a Polgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot az összes jelentkezővel, majd megvizsgálják a javasolt helyszíneket, és ott, ahol ez lehetséges, kihelyeznek majd egy méreteiben megfelelő kerékpártárolót. 

Az önkormányzat eddig három hasonló zárható kerékpártárolót helyezett ki, az első kettőt a 2019-es zöldövezeti szépségverseny díjazottainak az Otthon sétányon és a Cigaretta utcában, a harmadikat pedig nemrég az Ág utcába.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.