hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

A Rövid utcába kerül a zárható biciklitároló

2021.02.26

Nagy volt az érdeklődés a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által felajánlott 18 férőhelyes, zárható kerékpártároló iránt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön tette közzé a felhívást, miszerint egy 18 férőhelyes, zárható kerékpártárolónak keresi a megfelelő helyszínt a lakónegyedekben.

A fémszerkezet iránt élénk volt az érdeklődés a lakók részéről, a tegnapi nap során összesen 4 jelentkező teljesítette a felhívásban szereplő feltételeket, azaz a tároló elhelyezéséhez alkalmas helyszínt javasolt és a kérvényhez mellékelte az illető lakóközösség többségének írásbeli beleegyezését is. A jelentkezések sorrendjét nézve a Rövid utca, 6-os számú tömbház A és B lépcsőházak lakói voltak az elsők, így hamarosan ők vehetik használatba a szerkezetet.   

A közeljövőben a Polgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot az összes jelentkezővel, majd megvizsgálják a javasolt helyszíneket, és ott, ahol ez lehetséges, kihelyeznek majd egy méreteiben megfelelő kerékpártárolót. 

Az önkormányzat eddig három hasonló zárható kerékpártárolót helyezett ki, az első kettőt a 2019-es zöldövezeti szépségverseny díjazottainak az Otthon sétányon és a Cigaretta utcában, a harmadikat pedig nemrég az Ág utcába.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.