hu
 
Csütörtök, 2022. Augusztus 18.

A Rövid utcába kerül a zárható biciklitároló

2021.02.26

Nagy volt az érdeklődés a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által felajánlott 18 férőhelyes, zárható kerékpártároló iránt

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata csütörtökön tette közzé a felhívást, miszerint egy 18 férőhelyes, zárható kerékpártárolónak keresi a megfelelő helyszínt a lakónegyedekben.

A fémszerkezet iránt élénk volt az érdeklődés a lakók részéről, a tegnapi nap során összesen 4 jelentkező teljesítette a felhívásban szereplő feltételeket, azaz a tároló elhelyezéséhez alkalmas helyszínt javasolt és a kérvényhez mellékelte az illető lakóközösség többségének írásbeli beleegyezését is. A jelentkezések sorrendjét nézve a Rövid utca, 6-os számú tömbház A és B lépcsőházak lakói voltak az elsők, így hamarosan ők vehetik használatba a szerkezetet.   

A közeljövőben a Polgármesteri Hivatal munkatársai felveszik a kapcsolatot az összes jelentkezővel, majd megvizsgálják a javasolt helyszíneket, és ott, ahol ez lehetséges, kihelyeznek majd egy méreteiben megfelelő kerékpártárolót. 

Az önkormányzat eddig három hasonló zárható kerékpártárolót helyezett ki, az első kettőt a 2019-es zöldövezeti szépségverseny díjazottainak az Otthon sétányon és a Cigaretta utcában, a harmadikat pedig nemrég az Ág utcába.

Kürtőskalács fesztivál idén is
2022.08.18

Újra Székelyföld legfinomabb kürtőskalácsait lehet megkóstolni Sepsiszentgyörgy főterén a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, 2022. szeptember 9-11. között.

Kibővíti a román-magyar nyelvtanulási programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2022.08.17

A 35 év feletti lakók is jelentkezhetnek a programra.

Másodszor is sor kerül rovarirtásra Sepsiszentgyörgyön
2022.08.16

Szerdán és csütörtökön kizárólag földi módszerrel permetezik a szúnyogokat és kullancsokat

Szervezz eseményt Sepsiszentgyörgy utcáira!
2022.08.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Ifjúsági Irodája szeptember 17-én autómentes napot szervez az európai mobilitási hét keretében és felhívást intéz a lakosokhoz különböző események szervezésére.

Bodok szálló, hogyan tovább?
2022.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tervei és a volt szálloda épületének jelenlegi helyzete