hu
 
Szombat, 2023. Szeptember 23.

A nyári szünidő alatt is folytatódnak a tanintézmények felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.07.28

Városszerte zajlanak az óvodák, iskolák belső és külső tereinek felújításai, napköziotthon-bővítés és új óvoda építése is folyamatban van

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában javában folynak a belső felújítási munkálatok, már megtörtént a tetőszerkezet feljavítása és a padlózat hőszigetelése. Új villanyvezetékeket helyeznek el az alagsorban, ugyanakkor az épület pincefalának vakolásán is dolgoznak a kőművesek, ezt követi majd a belső hőszigetelés. Tervben van továbbá egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség létrehozása, valamint folyamatban van a tűzoltórendszer vízellátási rendszerének bekötése is.

A Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda bővítése és felújítása is folyamatban van, ahol jelenleg kicserélik a villanyvezetékeket, újrarendezik a belső tereket, szigetelik a falakat, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek. Jelenleg az óvoda udvarán lévő régi kerítés lebontásán, az épület belső falainak gipszkartonozásán és a régi padló feltörésén dolgoznak.

Folytatódik az Olt utcai 3-as számú óvoda építése, ahol jelenleg az épület alapjának kialakításán dolgoznak a szakemberek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is zajlik az udvarrendezés, valamint sportpályákat létesítenek az udvaron. A külső tér rendezésén, a sportpályáknál az alapok kiásásán dolgoznak.

A műszaki terv többszöri módosítása ellenére jó ütemben haladnak a munkálatokkal Székely Mikó Kollégiumban, ahol a teljeskörű felújítás során már kicserélték a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, a folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, jelenleg az új padlóburkolatok lerakásán dolgoznak. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag idén szeptemberben fejeződnek be az Erzsébet parkra néző épületszárnyban. 

Újabb veszélyes medvét altattak el Sepsiszentgyörgyön
2023.09.21

Antal Árpád polgármester levelet küld az Európai Bizottság elnökének medveügyben

Aláírásgyűjtő-kampány indul Sepsiszentgyörgy zászlajának ügyében
2023.09.21

Közösségi összefogással érvényesítenénk jogainkat

3. Eva FilmMakers Fest
2023.09.19

Szeptember 22-28. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön az Eva FilmMakers Fest harmadik kiadása, Románia egyetlen, kizárólag női filmeseknek szóló filmfesztiválja.

Mikrovilágok, maximális impulzusok – a 9. pulzArt fesztivál
2023.09.19

A 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál összképében minden mindennel kapcsolatba került. Itt találkozott a Napraforgó a tűztánccal, a Szent Efrém Férfikar szólamaira Fecsegő ecsetek válaszoltak, a vászonba hímzett minták a láthatatlan munka lepedőmosásaival társalogtak, a kreatív írás a hangműhellyel, a szabadvers a színházzal, és mindegyikük a befogadóval folytatott párbeszédet.

Ismert színdarabok, vendégjátékok és kihagyhatatlan bemutató előadások: új évad kezdődik a sepsiszentgyörgyi színházaknál!
2023.09.14

Szeptembertől a sepsiszentgyörgyi színházak új évadának repertoárjából láthatnak előadásokat a színházkedvelők, az előző  évekhez hasonlóan idén is a saját produkciók mellett más hazai és külföldi színházak vendégelőadásait egyaránt megtekinthetik.