hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

A nyári szünidő alatt is folytatódnak a tanintézmények felújítási munkálatai Sepsiszentgyörgyön

2022.07.28

Városszerte zajlanak az óvodák, iskolák belső és külső tereinek felújításai, napköziotthon-bővítés és új óvoda építése is folyamatban van

A Gulliver Napköziotthonos Óvodában javában folynak a belső felújítási munkálatok, már megtörtént a tetőszerkezet feljavítása és a padlózat hőszigetelése. Új villanyvezetékeket helyeznek el az alagsorban, ugyanakkor az épület pincefalának vakolásán is dolgoznak a kőművesek, ezt követi majd a belső hőszigetelés. Tervben van továbbá egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség létrehozása, valamint folyamatban van a tűzoltórendszer vízellátási rendszerének bekötése is.

A Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda bővítése és felújítása is folyamatban van, ahol jelenleg kicserélik a villanyvezetékeket, újrarendezik a belső tereket, szigetelik a falakat, korszerűsítik a fűtési rendszert és ablakokat cserélnek. Jelenleg az óvoda udvarán lévő régi kerítés lebontásán, az épület belső falainak gipszkartonozásán és a régi padló feltörésén dolgoznak.

Folytatódik az Olt utcai 3-as számú óvoda építése, ahol jelenleg az épület alapjának kialakításán dolgoznak a szakemberek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is zajlik az udvarrendezés, valamint sportpályákat létesítenek az udvaron. A külső tér rendezésén, a sportpályáknál az alapok kiásásán dolgoznak.

A műszaki terv többszöri módosítása ellenére jó ütemben haladnak a munkálatokkal Székely Mikó Kollégiumban, ahol a teljeskörű felújítás során már kicserélték a víz-, villany- és fűtéshálózatot, de megújulnak az osztálytermek, a folyosók és a mellékhelyiségek is. Jelenleg az Erzsébet parkra néző épületszárnyban dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, ahol eddig eltávolították a régi fali- és padlóburkolatot, a rossz állapotban lévő ajtókat, jelenleg az új padlóburkolatok lerakásán dolgoznak. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a munkálatok előreláthatólag idén szeptemberben fejeződnek be az Erzsébet parkra néző épületszárnyban. 

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.