hu
 
Vasárnap, 2024. Május 12.

A hétvégén kezdődik a síszezon Sugásfürdőn

2024.01.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Sepsi Rekreatív tájékoztatja a lakókat, hogy szombaton, január 13-án megnyit a kis sípálya Sugásfürdőn. 

A nyitvatartás nem változik az előző évekhez képest: hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között, pénteken 15 és 21 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között várják a téli sportok kedvelőit.

A jegyárak sem változnak az előző szezonhoz képest: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej érvényes Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). Az 5-18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A kis sípálya 250 méter hosszú, 65 méter szintkülönbséggel rendelkezik, közepes nehézségi fokozatú, tányéros felvonóval és éjszakai világítással van felszerelve. 

Figyelem! Korlátozott a parkolóhelyek száma az üdülőtelepen

A sípálya megnyitásával egyidőben működésbe helyezik a sorompóval ellátott okos  parkolórendszert is, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról.

A forgalmi torlódások elkerülése érdekében egy korszerű sorompót szereltek fel Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében), amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. A Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

A Sepsi Tour kisvonattal vagy autóbusszal is lehet Sugásfürdőre utazni

Mindazok, akik a kisvonattal szeretnének eljutni Sugásfürdőre, ezt megtehetik pénteken, szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor, a kisvonat a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. A vonaton megvásárolható jegyek ára felnőtteknek 12 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

Az üdülőtelepre a Multi-trans közszállítási vállalat autóbuszaival is el lehet jutni, a járatok a Lábasház előtti megállóból indulnak, keddtől vasárnapig közlekednek.  Sugásfürdőre 10:00 és 16:00 órakor indulnak, visszafelé a város irányába pedig 13:00 és 19:00 órakor. Egy buszjegy ára 2,5 lej (a jegyautomatákból és a 24Pay applikáción keresztül), illetve 5 lej, amennyiben a buszsofőrnél vásárolják meg az utasok. 

A sípályákra néző kamerák élő felvételeit IDE kattintva tekinthetik meg.

Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíksomlyó Expressz
2024.05.09

Köszöntsük együtt a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokvonat utasait!

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya