hu
 
Péntek, 2024. Június 21.

A hétvégén kezdődik a síszezon Sugásfürdőn

2024.01.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Sepsi Rekreatív tájékoztatja a lakókat, hogy szombaton, január 13-án megnyit a kis sípálya Sugásfürdőn. 

A nyitvatartás nem változik az előző évekhez képest: hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között, pénteken 15 és 21 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között várják a téli sportok kedvelőit.

A jegyárak sem változnak az előző szezonhoz képest: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej érvényes Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). Az 5-18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, az érvényes Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A kis sípálya 250 méter hosszú, 65 méter szintkülönbséggel rendelkezik, közepes nehézségi fokozatú, tányéros felvonóval és éjszakai világítással van felszerelve. 

Figyelem! Korlátozott a parkolóhelyek száma az üdülőtelepen

A sípálya megnyitásával egyidőben működésbe helyezik a sorompóval ellátott okos  parkolórendszert is, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról.

A forgalmi torlódások elkerülése érdekében egy korszerű sorompót szereltek fel Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében), amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. A Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

A Sepsi Tour kisvonattal vagy autóbusszal is lehet Sugásfürdőre utazni

Mindazok, akik a kisvonattal szeretnének eljutni Sugásfürdőre, ezt megtehetik pénteken, szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor, a kisvonat a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. A vonaton megvásárolható jegyek ára felnőtteknek 12 lej, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 6 lej.

Az üdülőtelepre a Multi-trans közszállítási vállalat autóbuszaival is el lehet jutni, a járatok a Lábasház előtti megállóból indulnak, keddtől vasárnapig közlekednek.  Sugásfürdőre 10:00 és 16:00 órakor indulnak, visszafelé a város irányába pedig 13:00 és 19:00 órakor. Egy buszjegy ára 2,5 lej (a jegyautomatákból és a 24Pay applikáción keresztül), illetve 5 lej, amennyiben a buszsofőrnél vásárolják meg az utasok. 

A sípályákra néző kamerák élő felvételeit IDE kattintva tekinthetik meg.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.