hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

60 plusz – ajándék az időseknek

2023.10.12

Elérhető az önkormányzat meglepetésmagazinjának első száma

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata saját szerkesztésű magazinnal lepte meg az időskorúakat. A 60 plusz első példányszámait az idősek napja alkalmával osztották ki a város templomaiban. 

A magazin olyan írásokat tartalmaz, amelyek érdekesek lehetnek az idősek számára. Az első lapszám polgármesteri köszöntője után Krecht Gyöngyvér kalauzol a Reménység Nyugdíjas Klubba, amely számos programmal, kirándulással, estéllyel szépíti a szépkorúak életét. Az egészség rovatban Csurulya Gabriella családorvos tanácsol, mire kell odafigyelni, ha beköszönt az ősz, majd Kondor Ágota mentálhigiénés szakember mesél az aktív időskor pozitív hatásairól. 

Akik egy kis irodalomra vágynak, Antalka Ágota szívhez szóló novelláját olvashatják egy színházi ajánló kíséretében. A szószék rovatban Dénes Katinka, a református vártemplom lelkésze osztja meg gondolatait, mesélésre buzdítva az időseket. 

A lapban egy vadonatúj kezdeményezésről is olvashatnak. Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ajándéka, hogy havi rendszerességgel olyan filmek vetítésével lepi meg az időseket, amelyeket valószínűleg fiatal korukban már láttak. A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi ad otthont a nosztalgiamozizásnak, amelyen a filmszínházakban régóta nem vetített klasszikusokat, az Ének az esőben-t (október 18., 11:00 óra) és a A muzsika hangját (december 14., 11:00 óra), valamint egy újonnan készült nagysikerű dokumentumfilmet, A maga természete szerint és szabadon-t (november 23., 11:00 óra) tekinthetik meg. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, a moziban (Kőrösi Csoma Sándor utca 10. szám) lehet rájuk iratkozni.

Az évszakhoz igazodva, a recept rovatban Incze Anikó, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola egykori tanárnőjével süthetnek, majd a barangolóban József Álmos helytörténész kalauzol el az egykori Sepsiszentgyörgyi vásártérre. 

Az önkormányzati kitekintőben Sugásfürdőre kirándulhatnak, valamint az arany- és gyémántlakodalmasok, valamint a 100 évesek köszöntéséről olvashatnak. A lap agytornára is hív: a Sepsiszentgyögyhöz köthető keresztrejtvény megfejtéséért cserébe ráadásul értékes nyereményekhez juthatnak a szerencsések.

A  60 plusz magazin ingyenes és időszakosan fog megjelenni, az első lapszámot a 60 év felettiek otthonaikba viszik az önkéntesek, továbbá elérhető az egyházaknál, a Zathureczky Berta Központban, a Diakónia Keresztény Alapítvány sepsiszentgyörgyi idősgondozó ágazatánál, valamint a városi jegyirodában (Szabadság tér 1. szám).

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.