hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

6 autót szállítottak el

2023.10.13

Október első hetében újra elhagyott autókat szállítottak el Sepsiszentgyörgy területéről: a járművek akkor tekinthetők elszállíthatónak, ha látható módon nem mozdították meg őket hosszú ideje, nem rendelkeznek érvényes műszaki vizsgával (ITP) és a rendőrség felszólítása ellenére sem szállítják el a közterületről őket.

A hét leforgása alatt összesen 6 járművet emeltek fel és szállítottak a Városi Kertészethez – a tulajdonosok még jelentkezhetnek, ha vissza akarják kapni a kocsikat, ellenkező esetben viszont ócskavasként értékesíti ezeket a város.

Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője elmondta: „kollégáink arra lettek figyelmesek, hogy az utóbbi 2-3 hónapban megnőtt a közterületen parkoló, láthatóan elhagyott autók száma. Ameddig Sepsiszentgyörgyön működött a városi roncsprogram, szépen tünedeztek el az autók, azonban, amióta a programot országosan koordinálják, ez változott, nehezebben férnek hozzá az emberek. Azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy a pár éve behozott, külföldi, láthatóan rossz állapotú autók jutottak olyan stádiumba, hogy ahhoz, hogy a minimális működési követelményeket teljesítsék, a jármű értékét jócskán meghaladó összeget kellene költeni rájuk. Az okok viszont lényegében nem is számítanak, tekintettel arra, hogy a lakónegyedekben minden parkolóhely aranyat ér, igyekszünk mihamarabb összeszedni ezeket a járműveket.

Az elhagyott autókat a 0739886992 Whatsapp számon, illetve a 0800800767 zöld számon is lehet jelenteni. Az elszállított autókat 10 napig igényelhetik vissza a tulajdonosaik, nekik az elszállítás díját, illetve minden eltelt nap után 100 lej tárolási díjat kell fizetniük.

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség további 10 autó szélvédőjén helyezett el felszólítást, a tulajdonosoknak 10 munkanap áll a rendelkezésre, hogy elszállítsák a közterületről a járműveket, ellenkező esetben a rendőrség teszi ezt meg. Többen próbálkoztak azzal, hogy az autókat más helyen parkolták le, szintén közterületen: ilyen helyzetben azonban a 10 nap elteltével továbbra is elvitetheti a rendőrség az elhagyott járművet.

Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség
Sajtóiroda

 

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.