hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján

2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is ünnepélyes keretek között köszönti fel azokat a párokat, akik ebben az évben ünneplik az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat, vagyis az arany- vagy gyémántlakodalmas házaspárokat.

Hagyományos módon, a Szent György Napok idején sorra kerülő eseményt idén az idősek világnapján, október elsején szervezik meg. 

Az arany- és gyémántlakodalmasokat a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében 12 órai kezdettel ünnepélyes keretek között köszönti Antal Árpád-András polgármester és Vargha Fruzsina alpolgármester.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala már több mint 10 éve ünnepli azokat az idős párokat, akik több mint 50 éve házasok, eddig közel 300 házaspárnak gratuláltak kitartásukért, amely mindannyiunk számára példamutatásként szolgál.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.