hu
 
Kedd, 2022. Július 05.

Egészséges Életmód Akadémia

2022.05.06 - 2022.09.06
Az Egészséges Életmód Akadémia, mint átfogó oktatási program, egészségügyi problémákkal küzdő fiatal személyek teljes átképzését célozza meg az életmódbeli szokások javítása érdekben. Fő célkitűzésünk, hogy az hosszútávú életmódváltás eredményeként az egészségügyi mutatóik, amelyek az életviteli szokások következményeiben szoktak megromolni, stabilizálódhassanak.  
Célünk a fizikai egészség, táplálkozás, egészségügyi mutatók, rehabilitáció és lelki egészség témáiban olyan meghatározó, elméleti és gyakorlati tudást átadni, amelyek birtokában az egyének meghatározzák a jövőjük egészségét. A hosszútávú programba sok szakember segítségét, legújabb megbízható tudományos megközelítéseket és orvosi kivizsgálásokat is fogunk alkalmazni az előadások, közös foglalkozások és edzések mellett.  
A program célcsoportja azok a 20-40 év közötti Sepsiszentgyörgyi lakosok, akik valamilyen, már kialakult egészségügyi problémákkal küzdenek (alultápláltság, elhízottság, magas vérnyomás, cukorbetegség, izületi és kardiológiai problémák, vízháztartás problémák, nemzési nehézségek, metabolikus zavarok, stb.) amelyek visszavezethetők az életviteli szokásukra. A résztvevők kiválasztásánál figyelembe fogjuk venni a gazdasági helyzetet és környezetet, hogy tényleg azoknak nyújthassunk segítséget, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. 
Fő tevékenységeink: 
1. Életmódváltás témakörben: előadások (2-3 db), majd a program végén mindenkinek, közösen egyéni 5 éves terveket készítünk el. 
2. Felmérések minden résztvevőnek: BIA testösszetétel-mérések, táplálkozásfelmérés, életmódfelmérés, fizikaikondíció-felmérés, tartáselemzés, vérvizsga, esetleg kardiológiai kivizsgálás.
3. Elemzés: A felméréseket egyénileg kielemezzük, és írott formában elérhetővé tesszük a résztvevők számára
4. Táplálkozás-témakör: Előadások (2 db), Előadások (1 db) - meghívottakkal
Lelki egészség: Foglalkozások (2 db), Előadások (1 db) - meghívottakkal
5. Sport: Előadások (2 db), Közös edzések (min.6 db), Rehabilitációs foglalkozás (1 db), helyes mozgássémák foglalkozás (1 db), sportolási lehetőségek megismerése Sepsiszentgyörgyön (1 db) foglalkozás, 6. extra tevékenységek. 
Jelentkezési határidő: 2022.05.22, az alábbi jelentkezési platformon: 
 
Helyek száma korlátozott és a résztvevők kiválasztása után 2022.05.25.-ig mindenkit értesítünk. 
Első találkozó 2022.05.27. 17:00., Change Center ahol a végleges időpontokat is átbeszéljük. 
A programhoz nem szükséges semmilyen fajta előzetes tudás vagy képesség és nem célja gyors fogyás előidézése, megvalósítása. Ez egy magyar nyelvű oktatási program, amely a helyes megközelítésre készíti fel a résztvevőket a jövőben hozott és megvalósított egészséges döntések érdekében. 
A programot Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta, részvétel ingyenes, időtartama 5 hónap.