hu
 
Szombat, 2024. Június 15.

AZ ÉNEK TÖRTÉNETE 8 – A ROMÁN DALIRODALOM GYÖNGYSZEMEI

2024.05.15 19:00 - 20:00

Az Árkosi Kulturális Központ és a Plugor Sándor Művészeti Líceum magánének szakos tanárai nagyszabású koncertsorozatot indítottak az ének történetének bemutatására, amely átível a kezdetektől napjainkig az opera- és a dalirodalom állomásain, valamint az ünnepekhez kötött énekes repertoáron. A koncertsorozatok kapcsán preklasszikus, klasszikus, romantikus, verista, nemzeti iskolák operaáriáit, operettet, musicalt, klasszikus, romantikus, nemzeti iskolák dalait hallhatja a közönség, sőt a többszólamúság, az énekegyüttesek, kórusok műveiből is ízelítőt kaphat. A koncertsorozat ötletgazdája és művészeti vezetője: Sebestyén-Lázár Enikő.

2024. május 15-én, szerdán 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében sor kerül a sorozat hetedik koncertjére A román dalirodalom gyöngyszemei címmel. Előadók a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai: Sebestyén-Lázár Enikő – szoprán, Babos Margit – szoprán, Oláh Badi Alpár – tenor, Barabás Lajos – tenor és Bianca Berta Șelaru – zongora. Zongorakíséret: Kőmíves Bokor Zsuzsa.

Műsoron: Achim Stoia, Felicia Donceanu, Doru Popovici, Vasile Popovici, Nicolae Bretan, Aurel Eliade, Tiberiu Brediceanu, Sabin Drăgoi, Ciprian Porumbescu, Eduard Caudella, Gheorghe Dima, George Enescu, Iancu Filip és Grigore Grigoriu szerzeményei.

A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6 sz. napo