hu
 
Vasárnap, 2022. Szeptember 25.

Augusztusi koncertek és szabadtéri filmvetítések a KultúrParkban

2022.08.05 - 2022.08.27

A mozi kedvelői ebben a hónapban is különböző érdekes filmeket tekinthetnek meg az Outdoor Cinema–Szabadtéri Mozi rendezvénysorozat keretében. A filmek este 21:00 órától kerülnek vetítésre, augusztus 17. és 24-én. Kedvezőtlen időjárás esetén ezeket a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban lehet megtekinteni. A jegyek ára 10 lej, a Művész Mozi jegypénztárában vasárolhatók meg.

Transylvanian Bú Boys: Jack Cole dalaiból

Augusztus 5-én, 19:00 órától kerül sor a Transylvanian Bú Boys együttes koncertre, amely Kovács András Ferenc, Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre. A rendezvénysorozat további időpontjai: augusztus 12., 26.

István, a király/Székelyföldi Nagyprodukció – werkfilm

Augusztus 5-én 21:30-tól, ugyancsak a KultúrPark eseménysorozat részeként a pénteki koncert után, kerül sor az István, a király/Székelyföldi Nagyprodukció werkfilmjének vetítésére is, ezt követően közönségtalálkozóra kerül sor, ahol az érdeklődők személyesen is találkozhatnak a produkció szereplőivel, producerével és gyártásvezetőjével.

A vetítésre a belépő 10 lejbe kerül, amit a helyszínen lehet majd megvásárolni. Aki befizetett és részt vett a vetítést megelőző Transylvanian Bú Boys koncerten, nem szükséges még egyszer jegyet váltania.

  1. Jazz és Improvizációs Zenei Tábor Sepsiszentgyörgyön

Augusztus 11-én a táborban oktató tanárok adnak koncertet az Andrei Mureșanu Színház színpadán, majd augusztus 14-én a diákok mutatják be a nagyközönség előtt, mivel gazdagodtak az egyhetes workshop alatt. A koncertekre a belépő ára 20 lej, mely a helyszínen váltható.

Erdélyi Dudás Rend koncert

Augusztus 12-én az Erdélyi Dudás Rend együttes szórakoztatja majd a középkori világi zene kedvelőit. Európa különböző történelmi korszakaiból és területeiről származó dallamokat ötvözik korunk zenei hangzásvilágával. A rendezvénysorozat következő, és egyben utolsó időpontja: augusztus 26.

Slang Gospel Band koncert

Augusztus 27-én 19:00-tól a sepsiszentgyörgyi Slang Gospel Band a Voces kórus Luiza Zan énekesnővel kiegészülve zárja az KultúrPark augusztusi rendezvénysorozatát.

A KultúrPark koncertjeire jegyeket a Városi Jegyirodában lehet vásárolni, hétfőtől szerdáig 8 és 16 óra között, csütörtökön 8 és 17 óra között, valamint pénteken 8 és 15 óra között (Szabadság tér 1. szám, telefonszám: 0267-312104). A jegyek ára 20 lej, diákok és nyugdíjasok számára 10 lej.