hu
 
Szombat, 2024. Június 15.

A Vox Humana Kamarakórus és a „Madrigal - Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus közös ünnepi hangversenye

2022.06.17 19:00 - 21:00

A 2021/2022-es hangversenyévadot egy igazán különleges ünnepi hangverseny zárja, melyet a sepsiszentgyörgyi Vox Humana Kamarakórus és a Bukarestből érkező „Madrigal - Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus közösen ad elő. Az eseményre a Krisztus Király Római Katolikus Templomban kerül sor június 17-én, pénteken 19 órától.

A Vox Humana Kamarakórus 1972-ben alakult 22 lelkes sepsiszentgyörgyi zenetanár részvételével és Szilágyi Zsolt vezetésével. Alapításától fogva célkitűzése a közönség professzionista szinten való szórakoztatása, a műsorok összeállítására és megvalósítására egyaránt jellemző maximális igényesség. Az 50-ik születésnapját ünneplő Kamarakórus számos hazai és nemzetközi fesztiválon, versenyen és koncertkörúton bizonyított a fél évszád alatt, és gyakorta bronz-, ezüst- és aranyéremmel, valamint rangos kitüntetésekkel tértek haza Magyarország, Olaszország, Görögország, Anglia, Spanyolország, Ausztria, Németország, Svájc, Hollandia és Belgium színvonalas eseményeiről.

A Madrigal Nemzeti Kamarakórust Marin Constantin mester alapította a bukaresti konzervatórium egy maroknyi diákjával 1963-ban. Mindössze 5 évvel megalakulása után a kórus Cannes-ban megkapta az Arany Pálma Nagydíjat és az UNICEF tiszteletbeli diplomáját. 55 éves fennállása alatt több mint 4. 500 koncertet és több mint 70 lemezt tudhat maga mögött a kórus, mely a kulturális diplomácia leghatékonyabb formáját alakította Románia számára és történelmet írt a nemzetközi kórusmuzsika terén.

A helyek száma korlátozott. Jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni, amely hétfőtől szerdáig 8 és 16 óra között, csütörtökön 8 és 17 óra között, valamint pénteken 8 és 15 óra között tart nyitva (cím: Szabadság tér 1. szám, Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104). A jegyek ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej.