hu
 
Hétfő, 2024. Február 26.

A Háromszék Táncegyüttes márciusi műsora

2023.03.01 - 2023.03.31
Változatos és mozgalmas programokat kínálunk márciusban is: szervezett ifjúsági és gyermekelőadások, miniturnék és táncház színesítik a tavasz első hónapját. 
Március 1-jén és 2-án Kézdivásárhelyen mutatjuk be a Tragédia c. táncszínházi előadást. A hónap közepén egy miniturné keretében Aradon és Temesváron visszük színpadra a Könczei Árpád rendezte produkciót. Társulatunk mindkét városban a március 15-i megemlékező ünnepségeknek lesz kiemelt fellépője. Madách Imre Az ember tragédiája c. művének táncszínházi adaptációját március14-én az aradi Ioan Slavici Színház nagytermében, március 15-én pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházházban mutatjuk be.
Az Ivácson László rendezésében készült Tánckincset március 6-án és 7-én szervezett előadások keretében láthatják a diákok a Háromszék Táncstúdióban. A korokon átívelő, virtuális múzeumi sétára egy játék ad lehetőséget, amelybe a fiatalok okostelefonjaik segítségével kapcsolódhatnak be.
A legfiatalabb közönségről sem feledkezünk meg, hisz Redever, Gyuri király, Albi, Levente, Lágyi mester és a királylányok március 21-én ismét várják a gyerekeket a Háromszék Táncstúdióban, Sepsiszentgyörgyön. A Világhírű Redever c. mesejátékkal a hónap végén egy újabb miniturnéra indulunk, március 30-án Szamosújváron, március 31-én pedig Zilahon mutatjuk be az előadást. 
Folytatódik a Lajtha László Alapítvánnyal közösen szervezett táncházsorozatunk is: ebben a hónapban 24-én, pénteken lesz táncház a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben.