hu
 
Kedd, 2024. Április 16.

A fák titkos szíve

2021.05.25 11:00 - 12:00

Egy nyúl, egy hiéna, meg egy baobabfa... Igen, baobab!

Nekünk, európaiaknak talán nem mond sokat, de Afrikában ez az élet fája. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni. Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek.

Szinte minden részét hasznosítják: friss gyümölcse kiváló ital, a termés héja tüzelőanyag, hamujából szappan készül, magjából olajat préselnek. Leveleit főzelékként fogyasztják, gyökeréből piros festéket nyernek, kérgéből kötelet, ruházatot készítenek. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Gyümölcse 14-féle alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, antioxidáns hatása a világon a legmagasabb.

Vajon nekünk is van életfánk? Cédrus-, tölgy-, fenyő-, dió-, hárs-, fűzfa... Lehet, hogy minden egyes fa az élet fája? Fák nélkül az emberiség nem létezne. Felismerjük a körülöttünk lévő, vagy akár a bennünk rejlő valós értékeket? Tudunk vigyázni rájuk…?

Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes és jelenleg talán aktuálisabb, mint valaha.

Az előadást az alkotók 5 éves kortól szeretettel ajánlják.

 

Az előadás második időpontja: 2021.05.25, 18.00

Játsszák: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette

Látványtervezők: Benkő Éva, Csüdöm Eszter, Nagy Nándor Zoltán, Páll Gecse Ákos, Péter Orsolya, Sánta Yvette, Székely Timea

Bábtervezők: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette

Zene: Kónya Ütő Bence

Szakmai konzulens: Benkő Éva

Kivitelezők: Csüdöm Eszter, Dániel András, László Attila, Nagy Nádor Zoltán, Péter Előd, Péter Orsolya, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette, Szanday Csongor, Székely Timea, Zayzon Ádám.

Fénytechnikus: Péter Előd, Nagy Nándor Zoltán

Hangtechnikus: Szanday Csongor

Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika

Plakát, szórólap: Kónya Albert Attila

Közönségszervező: Csüdöm Eszter

Rendező: Páll Gecse Ákos

Rendezőasszisztens: Péter Orsolya

Helyszín: Sepsiszentgyörgy (Cimborák Bábszínház stúdióterme)