hu
 
Péntek, 2024. Június 21.

1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivál

2022.06.24

A Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben június 24-25-én megszervezi az 1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált, a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban. A rendezvény hagyományteremtő szándékkal jön létre, célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

A szakmai elismertségen túl az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek.

Így esett a választás a romániai jazz palettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Triora és a magyarországi jazz szférából érkező két neves formációra: a már több éve egymást kiegészítő-inspiráló, a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazz hegedülést magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára.

A jazz és blues műfajok helyi képviselői kezdik a koncertsorozatokat: pénteken a Hammond orgonán is játszó csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken este a magyarországi Little G. Weevil, az International Blues Challenge verseny díjazottja és az USA Blues Music Award jelöltje lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét és egyben a fesztivált is záró formáció tagjai Németországból és Magyarországról érkeznek. Ez a zenekar a Lars Kutschke gitáros által vezetett Band, melynek énekesnője Dorrey Lin Lyles, és amely a gospel, soul, jazz és blues műfajok tökéletes keverékével kínál mámorító zenei élményt az érdeklődőknek.

A jó zene mellett a sepsiszentgyörgyi Borbrigád által kínált borok, a Homoródalmási Kézműves Sajtok termékei és a Vendelin Vendéglő gazdag ízvilágú ételei is várják a közönséget.

A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Várunk mindenkit, akik különleges zenei élményre és étel, ital különlegességekre vágynak!

További információk a www.sepsijazzblues.ro honlapon találhatóak.