hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

A 7-es számú óvoda lebontása és egy új épület építése

2020-06-01 18:22:54

Sepsiszentgyörgy Közigazgatási Területi Egységének végrehajtási folyamat alatt van "A 7. számú óvoda lebontása és egy új épület építése az Orbán Balázs utcai óvoda számára" című projekt, SMIS kód 126698 a 2014–2020 közötti regionális operatív program keretében az 5098, 2020.03.18.-as finanszírozási szerződés alapján, 4. Prioritási tengely - A fenntartható városfejlesztés támogatása, beruházási prioritás, Befektetési prioritás 4.4. Beruházások az oktatásba, a képzésbe, ideértve a szakképzést a készségek elsajátítására és az egész életen át tartó tanulást, az oktatási és képzési infrastruktúrák fejlesztésével, 4.4. Konkrét célkitűzés: Az infrastruktúra minőségének javítása a korai oktatáshoz való jobb hozzáférés biztosítása érdekében és a szülők munkaerő-piaci részvételének támogatása érdekében.

A projekt megvalósításának időszaka: 2020.03.18 - 2022.07.31

A projekt helyszíne - Sepsiszentgyörgy, Románia, Orbán Balázs utca 4. szám, Kovászna megye

A projekt általános célja: A jelen projekt általános célja az oktatási infrastruktúra minőségének javítása annak érdekében, hogy a sepsiszentgyörgyi gyermekek jobban hozzáférjenek a korai oktatáshoz, ezáltal támogatva a szülők munkaerő-piaci részvételét.

A projekt konkrét célkitűzései:

  1. Régi óvoda épületének lebontása és egy új építése Sepsiszentgyörgyön;
  2. Az oktatási szolgáltatások fejlesztése, az óvoda felszerelésével és berendezésével;
  3. Az oktatási intézmény szolgáltatásainak bővítése a hosszabított program bevezetésével;
  4. Az óvoda udvarának felszerelése szabadtéri oktatási tevékenységek céljából.


Befektetés leírása:

Jelen projekt tartalma egy két termes óvoda építése, a szükséges mellékhelyiségekkel ugyanabban az épületben, amelynek magassági rendszere földszint részleges alagsorral. Az első szakaszban, a földterület előkészítése a tervezett építkezéshez, a meglévő óvodai épület lebontását jelenti. A mellékelt műszaki szakvélemény szerint, az épület szerkezete romlott állapotban volt, a szerkezeti összetétel és a kor miatt; a szeizmikus hatások, a víz beszivárgásai, az időbeli szerkezeti változások miatti állapotromlást mutat.

Javasolt egy új épület építése az óvoda számára. Az új iskola előtti óvodai ciklus újan épített oktatási épületének befogadási képessége 30 tanuló, 2 csoportban: egy normál programmal, egy meg hosszabított programmal.

A bontás után tereprendezési munkálatok, függőleges rendszerezések szükségesek. Az utcai kerítés újjáépítésre kerül. A gyerekek számára egy játszótér lesz berendezve, új gyalogos sétányok, a zöldövezet újra lesz alkotva.

A projekt keretében a csoporttermek a játék és a tevékenység szabadsága elveinek megfelelően lesznek kialakítva, a gyermekek életkorának megfelelő bútorokkal lesznek berendezve, ezáltal kedvező feltételeket teremtve a gyermekek társadalmi és érzelmi fejlődéséhez, ugyanakkor támogatva a szülők munkaerő-piaci részvételét.

A projekt költségvetése:

A projekt teljes értéke (RON)

Támogatható érték (RON)

Teljes támogatható érték

amelyből:

ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap)

Állami költségvetésből

Kedvezményezett hozzájárulása

1.698.447,11

1.094.662,97

930 463,37

142 306,16

21.893,26

 

ebből a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért felelős Minisztérium által kiosztott vissza nem térítendő finanszírozás értéke - AM POR: 1.072.784,32 lej (a projekt támogatható értékének 98,00% -a).