hu
 
Csütörtök, 2021. December 02.

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 

2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Az 1918. December 1. utcában elhelyezték az alapozó réteget, folyamatban van az új közvilágítási hálózat kiépítése, a régi rendszer átalakítása és a lakásokhoz való bekötése, annak érdekében, hogy föld alá tudják helyezni a vezetékeket. Az időjárási körülmények függvényében a másik forgalmi sávon is elkezdik a munkálatokat. 

Leaszfaltozták a Dália utcát, a Grigore Bălan tábornok utca és Gyöngyvirág utca közötti szakaszon, a József Attila utcában pedig kicserélték az útburkolat koptatórétegét. A Csíki utcában folytatják a munkát: a gázhálózat korszerűsítése után jelenleg a víz- és csatornahálózatot újítáják, ezt követően az Electrica vállalat a közvilágítási hálozaton fog dolgozni.

Zajlik a Sepsi Aréna és Sepsi OSK stadion közötti bekötőút átalakítása, melyet füvesítenek, zöldövezetet és gyalogos övezetet alakítanak ki. Így akik az aréna előtt parkolnak, könnyebb bejárásuk lesz majd a stadionhoz, és fordítva. 

A Dózsa György utcában járdajavítási munkálatok zajlanak, jövő héten kerül sor az aszfaltozásra. A városban folyamatosan dolgoznak az aknatetők szintre emelésén. A tél előtt nem nyitnak meg több útjavítási pontot, tavasszal azonban a város több utcáján kezdik majd el a felújítási munkálatokat. 

Folytatódik a gyalogátjárók megvilágításának javítása, az elmúlt időszakban kilenc helyszínen szereltek fel speciális világítóoszlopokat. A gyalogátkelőhelyek láthatóságának növelésével a gyalogosok biztonságosabban közlekedhetnek. 

Új villanyrendőröket szerelnek fel Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán
2021.11.25

A nyomógombos jelzőlámpák használatával biztonságosabbak lesznek a gyalogátjárók

Keddtől minden sepsiszentgyörgyi óvoda és iskola jelenléti oktatásra tér át
2021.11.22

A megyeszékhely fertőzöttségi mutatója hétfőn 2,55 ezrelék alá csökkent

A város több pontján még javában zajlanak a munkálatok
2021.11.18

Az enyhe ősznek köszönhetően novemberben is folytatódnak az útak és járdák felújításai Sepsiszentgyörgyön

Egyszerűsítik az ügyintézést Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán
2021.11.17

Az adóügyi tanúsítványt a közjegyzőnél lehet kérni

Hasznos tudnivalók a medveveszélyről
2021.11.16

A medve jelenléte bizonyított a térségünkben. A medvét minden esetben kerülni kell, hiszen könnyen agresszívvé válhat és megtámadhatja az embert.