hu
 
Péntek, 2021. Április 23.

Vörös forgatókönyv lépett érvénybe Sepsiszentgyörgyön

2021.03.22

Március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei. 

Az utóbbi időszakban Sepsiszentgyörgyön is növekedett a koronavírusos megbetegedések aránya, így meghaladta a 3-at az ezer lakosra jutó igazolt fertőzések száma. Az adatok alapján és a Megyei Készenléti Bizottság döntésének értelmében Sepsiszentgyörgyön a piros forgatókönyv lép érvénybe. 

Mindez azt jelenti, hogy március 23-tól kezdődően legkevesebb két hétre bezárnak a városban az előadásokat és koncerteket szervező kulturális intézmények, a Művész Mozi és a játéktermek, az éttermek és bárok pedig csak a teraszokon fogadhatják a vendégeket. 

A sepsiszentgyörgyi tanügyi intézmények továbbra is nyitva maradnak, az óvodások és az elemi iskolások fizikai jelenlétével zajlik az oktatás. Az V-VII. osztályosoknak, valamint a IX-XI. osztályos tanulóknak továbbra is az online térben tartják meg a tanórákat, a középiskolás és líceumi végzős diákok esetében pedig csak az osztályközösség fele vesz részt fizikailag a tanórákon. 

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt 14 napban a koronavírusos megbetegedések aránya 3,09 ezrelék, ez 198 aktív esetet jelent városszinten.

Közel 2 000 szabad hely van a koronavírus elleni oltásra Sepsiszentgyörgyön
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy polgármestere felhívja a lakosok figyelmét, hogy azok, akik szeretnék beoltatatni magukat a koronavírus ellen, megtehetik, hiszen jelenleg vannak szabad helyek a város oltóközpontjaiban.

Zajlanak a sepsiszentgyörgyi tanintézmények felújítási munkálatai
2021.04.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás
2021.04.21

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a  Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A mi városunk, a mi felelősségünk! Tavaszi nagytakarítás a Föld napján
2021.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egész évben különös figyelmet szentel a város parkjainak, zöldövezeteinek és közterületeinek a karbantartására. A Föld napja alkalmából tavaszi nagytakarításra kéri fel a lakókat, hogy ők is járuljanak hozzá a környezetük tisztán tartásához.

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.