hu
 
Csütörtök, 2024. Március 28.

Végéhez közelednek a Főtér felújítási munkálatai

2020.11.11

Terv szerint haladtak a Főtér felújítási munkálatai, a Kovászna Megye Tanácsa előtti rész térrendezése a végéhez közeledik. Antal Árpád polgármester szerint a munkálatok befejezésének határideje december 11-e, de akár november végén is elkészülhet az új Főtér.

A megyei tanács előtti részen egy lapos emelvényt hoztak létre, mely helyet fog adni a nagyobb rendezvények színpadainak és télen a korcsolyapályának.

Ami a városban zajló munkálatokat illeti, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több céggel is leszerződött különböző útjavításokra, a munkakezdési parancsot azonban nem adja ki, mivel ebben az évben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé azok befejezését.

Az önkormányzat azon dolgozik, hogy minél több munkálatot befejezzen, hogy jövő tavasszal újabbakat indíthasson.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.