hu
 
Szerda, 2021. Október 20.

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba

2021.09.15

Az új tanév kezdetével, szeptember 20-tól újraindul Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Lábbusz nevű programja, amely által arra biztatják a sepsiszentgyörgyi oktatási intézményekbe járó tanulókat, hogy reggelente gyalog sétáljanak az iskoláig.

A májusban indított program nem várt sikernek örvendett az elmúlt tanév végén, igazi közösségi élményt jelentett a gyerekeknek, ami az egészséges életmód kialakítása mellett hozzájárult a szociális készségek fejlesztéséhez is. 

A program felnőtt önkéntesek segítségével valósul meg, a gyerekek minden héten más „buszsofőr” (sportolók, színészek, politikusok, pedagógusok, orvosok, intézményvezetők, sajtó képviselők, civil szervezetek, egyesületek stb.) kíséretében jutnak el az iskolákba. A menetrend előre meghatározott útvonalakon halad át, az indulás minden reggel pontos időpontban történik a helyszínen sárga színnel kijelölt gyűjtőpontoktól.

Az idei tanév első hetén, szeptember 20–24. között, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottai lesznek a „buszvezetők”: orvosok, egészségügyi asszisztensek és ápolók a kórház több részlegéről is, így az Újszülött Osztályról, a Gyermekgyógyászatról, a Sebészeti Osztályról és a Sürgősségi Osztályról is jelentkeztek önkéntesek a jövő hétre.

A gyűjtőpontok, az öt útvonal, valamint az indulás időpontjai nem változtak, viszont az 1918. December 1. utcában zajló munkálatok miatt az 1-es számú útvonal (az Állomás negyed és a Mihai Viteazul Főgimnázium között) a jelzőlámpáktól az Olt utcán át halad, majd innen ismét az 1918. December 1. utca és a Nicolae Bălcescu utca kereszteződéséhez tér vissza.

A Lábbusszal iskolába járó gyerekeket matricákkal jutalmazzák a szervezők, az idei évtől ezek egy külön füzetbe gyűjthetők, majd beválthatók különböző nyereménytárgyakra. Minden matrica egy pontot ér. 

A programmal, a járatokkal és gyűjtőpontokkal kapcsolatos további hasznos információk IDE kattintva találhatók.

Azok a felnőttek, akik szívesen elkísérnék reggelente a Lábbusz programban résztvevő gyerekeket a szervezőknél jelentkezhetnek a 0744830819-es telefonszámon, vagy a kincso.szekely@sepsi.ro e-mail címen.

Újra előzetes programálás szükséges az ügyintézéshez Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában
2021.10.18

Tekintettel az új koronavírusos megbetegedések folyamatos és aggasztó növekedésére, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának irodáiban előzetes bejelentkezés szükséges az ügyintézéshez

Ön hogyan közlekedik? Használ kerékpárt?
2021.10.14

Felmérés készül a sepsiszentgyörgyiek közlekedési szokásairól

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 
2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Önkéntes hobbivideóst keresünk!
2021.10.14

Egy olyan önkéntes hobbivideóst keresünk, aki megszeretné mérettetni tudását és megmutatni, milyen egy igazán ügyes munka. Ha magadra ismertél és szeretnéd te is megmutatni munkáidat, akkor jelentkezz!

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön
2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest