hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Újraindul a hordozható számítógépek vásárlását támogató program a sepsiszentgyörgyi pedagógusok részére

2021.10.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata rendkívüli tanácsülésen szavazott az online oktatáshoz szükséges számítástechnikai eszközök vásárlását támogató program folytatásáról a pedagógusok részére, akik fejenként 1 500 lejes támogatásban részesülhetnek.

A programra azok a sepsiszentgyörgyi pedagógusok jelentkezhetnek, akik tavaly nem részesültek a támogatásban.  Amennyiben a vásárolt eszköz ára meghaladja az 1500 lejt, a különbözetet saját forrásból szükséges fedezni.

A kérelmeket Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának oldaláról, INNEN lehet letölteni és a személyi igazolvány másolatával együtt 2021. október 20-án 15:00 óráig kell benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. A számítógépeket, táblagépeket az igénylés elbírálását követően lehet megvásárolni, az eszközök ellenértékét pedig a számla bemutatását követően téríti meg az önkormányzat, amelyet 2021. november 30-ig szükséges leadni az említett irodában.

Ahhoz, hogy egy pedagógus támogatásban részesüljön, a 2021-2022-es tanévben aktívnak kell lennie, sepsiszentgyörgyi oktatási intézményben kell tanítania, az elmúlt 5 évben pedig országos szinten nem részesülhetett hasonló támogatásban.

A programmal kapcsolatos további részletek az erről szóló szabályzatban és a 340/2021-es számú Határozatban olvashatók.

A nagycsaládos kártyával rendelkező családok továbbra is igényelhetik a támogatást, amennyiben a gyermekek online oktatásban vesznek részt. Esetükben az igénylőlap és a számla leadása nincs határidőhöz kötve. A programmal kapcsolatos bővebb információk IDE kattintva találhatók.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.