hu
 
Kedd, 2021. Augusztus 03.

Új sportpályák épülnek Sepsiszentgyörgyön

2021.07.15

A sepsiszentgyörgyi sportkedvelőktől érkezett jelzések és javaslatok alapján kiderült, hogy több mozgásra alkalmas létesítményre lenne szükség a városban. A tömegsport támogatása érdekében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nemcsak a meglévő sportpályákat és létesítményeket bővíti és korszerűsíti, hanem újabbak létrehozására is zajlanak az előkészületek. 

A Csíki negyedi több mint 7000 négyzetméteres sportkomplexum építésére már elfogadták a megvalósíthatósági tanulmányokat és a műszaki terv véglegesítésnél tartanak. Ezen a helyszínen minifoci, tollaslabda, röplabda, lábtenisz pályákat és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint asztali teniszezésre is lesz majd lehetőség.

Hasonlóan, a szépmezői sportbázis műszaki terveinek véglegesítése is folyamatban van, amely megvalósítását 2022-re becsülik. A körülbelül 22 000 négyzetméteres sportbázisra minifoci, kosárlabda, lábtenisz és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint itt is lesz lehetőség  asztali teniszezésre.

A kis stadion felújítása esetében az árak emelkedése miatt új közbeszerzési kiírására volt szükség, így ennek megvalósítását 2023-ra becsülik, ahol földalatti parkolóval ellátott multifunkcionális kültéri pályákat (kosár, tenisz, kézilabda, minifoci) és edzőtermet hoznak létre. A műszaki terv véglegesítése után, a munkálatokra előreláthatóan ősszel lesz szerződés. 

A munkálatok befejeztével az Állomás negyedi tó és annak környéke számos sportolási lehetőség nyújt majd a lakók rendelkezésére: kosár-, minifoci és futópályákat is kialakítanak a tó körül. A projekt a kivitelezési szerződés megkötésének fázisában van, és a becslések szerint szintén 2023-ra fog megvalósulni.

A tömbháznegyedek üres tereit kihasználva, az önkormányzat az új szabadtéri sportpályák létrehozásához rendelt megvalósíthatósági tanulmányt az Ág utca és a Gyár utca közötti részen. Ezen a területen lesz kosár- és lábtenisz pálya, valamint asztalitenisz és sakk asztalok. Hasonlóképpen a Nárcisz utca, Sport utca és Orgona utca közötti részen is megvan a szándék sportpályák létesítésére, amelyeket lakossági ötlet alapján emeletes parkolóház tetejére képzelnek. Ehhez övezeti rendezési terv (PUZ) elkészítése szükséges.

A már elfogadott új városrendezési terv alapján a Bánki Donát utcában emeletes parkolóház építésére kerül sor, ennek tetejére foci- és kosárpályát, valamint edzőtermet fognak kialakítani, ezzel pótolva a sportigazgatóság volt területén lévőket.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata folyamatosan azon dolgozik, hogy a város dinamikus és fejlődő legyen, de pont ilyen fontos az egészséges élethez vezető testmozgás és sportolás támogatása. Ezért lényeges, hogy olyan szabadidős létesítmények épüljenek, amelyek kikapcsolódási és sportolási lehetőséget is biztosítanak a városlakók számára, ahol mindenki korszerűbb és biztonságosabb körülmények között megtalálhatja és gyakorolhatja a számára kedvelt sportolási formát.

Arany- és gyémántlakodalmasok jelentkezését várja Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2021.08.03

Idén azok a sepsiszentgyörgyi házaspárok jelentkezhetnek, akik 2020-ban vagy 2021-ben ünnepelték házasságuk 50-ik, illetve 60-ik évfordulóját.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2021.08.02

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik szakasza kizárólag Kovászna megyében kerül megrendezésre, a rajt és a cél Sepsiszentgyörgyön lesz. A harmadik szakaszra augusztus 6-án, pénteken kerül sor, amikor a kerékpárosok a Sepsiszentgyörgy, Málnás, Sepsibükszád, Bálványosfürdő, Kézdivásárhely, Kovászna, Réty, Sepsiszentgyörgy útvonalon haladnak végig.

Új táblák kerülnek Sepsiszentgyörgy tömbházbejárataira
2021.07.30

A városban való könnyebb eligazodás érdekében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új, kétnyelvű, egységes, tartós anyagból készült bejárati táblákat szerel a város tömbházaira. 

Második körben kerül sor szúnyogirtásra csütörtökön és pénteken este Sepsiszentgyörgyön
2021.07.27

Ahogyan az első alkalommal is, a műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban
2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön!