hu
 
Szerda, 2024. Június 19.

Új pályázat kiírásáról döntött Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Petőfi-szobor kapcsán

2022.12.10

Születésének 200. évfordulóján, a Petőfi-emlékévben szeretett volna szobrot állítani a magyar költészet nagyjának Sepsiszentgyörgy Önkormányzata. A városvezetés fontosnak tartja, hogy legyen Sepsiszentgyörgyön Petőfi-szobor, és az elnyerje a lakosság tetszését is, hogy mindenki magáénak érezhesse a költőóriás örökségét.

Mint az a közösségi médiában megfogalmazott hozzászólásokból is kiderült, Petőfi Sándor alakja, szimbolisztikája ma is meghatározó erejű, rendkívüli helyet foglal el a lakosság szívében a róla kialakított kép. Az önkormányzat figyelembe veszi az igényeket, ezért új pályázat kiírásáról döntött a szobor megvalósítása érdekében. 

Az eredeti kiírás nem a szabadságharcost, forradalmárt helyezte előtérbe, hanem az embert – erre érkeztek a pályamunkák is. Az új pályázati kiírás kiegészül a Petőfire és a korra jellemző jegyekkel, részletekkel – a lakosság által megfogalmazott elvárásokra való tekintettel.

„Egy szakmai grémium által meghatározott sorrendet soha nem fogok megváltoztatni, de a lakosság véleményét is szeretném figyelembe venni. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor Sepsiszentgyörgyön fejet hajthatunk költőóriásunk előtt. Nemzeti költőnk és városunk is megérdemli!” – fogalmazott Antal Árpád polgármester a szoborügy kapcsán.

Ezért született meg az a döntés, hogy rövidesen sor kerüljön egy új, módosított pályázat meghirdetésére.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.