hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Új pályázat kiírásáról döntött Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Petőfi-szobor kapcsán

2022.12.10

Születésének 200. évfordulóján, a Petőfi-emlékévben szeretett volna szobrot állítani a magyar költészet nagyjának Sepsiszentgyörgy Önkormányzata. A városvezetés fontosnak tartja, hogy legyen Sepsiszentgyörgyön Petőfi-szobor, és az elnyerje a lakosság tetszését is, hogy mindenki magáénak érezhesse a költőóriás örökségét.

Mint az a közösségi médiában megfogalmazott hozzászólásokból is kiderült, Petőfi Sándor alakja, szimbolisztikája ma is meghatározó erejű, rendkívüli helyet foglal el a lakosság szívében a róla kialakított kép. Az önkormányzat figyelembe veszi az igényeket, ezért új pályázat kiírásáról döntött a szobor megvalósítása érdekében. 

Az eredeti kiírás nem a szabadságharcost, forradalmárt helyezte előtérbe, hanem az embert – erre érkeztek a pályamunkák is. Az új pályázati kiírás kiegészül a Petőfire és a korra jellemző jegyekkel, részletekkel – a lakosság által megfogalmazott elvárásokra való tekintettel.

„Egy szakmai grémium által meghatározott sorrendet soha nem fogok megváltoztatni, de a lakosság véleményét is szeretném figyelembe venni. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor Sepsiszentgyörgyön fejet hajthatunk költőóriásunk előtt. Nemzeti költőnk és városunk is megérdemli!” – fogalmazott Antal Árpád polgármester a szoborügy kapcsán.

Ezért született meg az a döntés, hogy rövidesen sor kerüljön egy új, módosított pályázat meghirdetésére.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be