hu
 
Szerda, 2023. December 06.

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára

2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

A MindLab 4.4 elnevezésű oktatási módszer lényege, hogy a tanulók különböző gondolkodtató társasjátékok felhasználásával, saját tapasztalat útján szerezzenek ismereteket és fejlesszék a kognitív képességeiket. Ugyanakkor hatékony módszertani eszközöket kínál a gondolkodási folyamatok mélyítéséhez és életvezetési készségek széles körével ruházza fel a gyerekeket.

A rendhagyó oktatási módszer sajátos eszközökkel, külön tevékenységként foglalkozik a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésével és lehetővé teszi a teljesítményeik folyamatos javulását, információgyűjtés, logikai és matematikai gondolkodás, szóbeli kifejezőkészség és kapcsolatteremtő képesség területén.

A Mindlab 4.4 oktatási programot Magyarországon fejlesztették ki és már évek óta sikeresen alkalmazzák, nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyeken számos ország vett részt. A rendhagyó oktatási formát a sepsiszentgyörgyi pedagógusoknak is szeretnék átadni, akik a tanórákba beépítve alkalmazhatják az új módszereket. Újdonságnak számít, hogy ezeket akár délutáni klubtevékenységként is megszervezhetik.   

A MindLab 4.4 oktatási módszer négyéves fejlesztési folyamatot ölel fel és négy fő készségterület mentén kínál összetett fejlesztési programot 4-16 év közötti gyerekeknek, amelyek fejezetek formájában, egymásra épülve jelennek meg a négy év során. 

Sepsiszentgyörgyön a magyarországi oktatók által tartott képzések tavaly kezdődtek el, amelyek során a pedagógusok megtanulják használni a MindLab-programokat és az ehhez tartozó eszközöket. Idén szeptemberben került sor a felkészítő második részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a játékmódszertant és az ehhez kapcsolódó eszközök használatát, valamint a MindLab által kifejlesztett internetes platformmal is megismerkedhettek, ahol előre elkészített tevékenységi terveket, óravázlatokat, interaktív játékokat találtak.

A három napos felkészítőn hat iskolából, közel harminc pedagógus vett részt, a MindLab 4.4 programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata támogatja.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia
2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban.

Közeledik a határidő a lakónegyedi parkolóhelyek bérének befizetésére
2023.11.27

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy a lakossági parkolóhelyek 2024-es évi bérleti díjának befizetési határideje 2023 december 15-e.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala petíciót indított a Szakszervezetek Művelődési Háza megszerzése érdekében
2023.11.27

A sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házának jogi helyzete messze nem rendeződött bírósági úton, és mivel az épület közveszélyessé vált, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy petíciót indít, amelyben az épület önkormányzat tulajdonába való átvételét kéri. 

Újabb trófeákkal bővült a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény
2023.11.24

A Vadon Egyesület örömmel értesít minden érdeklődőt, hogy újabb lenyűgöző vadászati trófeák érkeztek a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítás anyagába.

Sepsiszentgyörgy ünnepi fényekbe öltözik
2023.11.23

Új fénydekorációk díszítik a város utcáit, a korcsolyázás szerelmesei pedig két pályát is használhatnak