hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára

2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

A MindLab 4.4 elnevezésű oktatási módszer lényege, hogy a tanulók különböző gondolkodtató társasjátékok felhasználásával, saját tapasztalat útján szerezzenek ismereteket és fejlesszék a kognitív képességeiket. Ugyanakkor hatékony módszertani eszközöket kínál a gondolkodási folyamatok mélyítéséhez és életvezetési készségek széles körével ruházza fel a gyerekeket.

A rendhagyó oktatási módszer sajátos eszközökkel, külön tevékenységként foglalkozik a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésével és lehetővé teszi a teljesítményeik folyamatos javulását, információgyűjtés, logikai és matematikai gondolkodás, szóbeli kifejezőkészség és kapcsolatteremtő képesség területén.

A Mindlab 4.4 oktatási programot Magyarországon fejlesztették ki és már évek óta sikeresen alkalmazzák, nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyeken számos ország vett részt. A rendhagyó oktatási formát a sepsiszentgyörgyi pedagógusoknak is szeretnék átadni, akik a tanórákba beépítve alkalmazhatják az új módszereket. Újdonságnak számít, hogy ezeket akár délutáni klubtevékenységként is megszervezhetik.   

A MindLab 4.4 oktatási módszer négyéves fejlesztési folyamatot ölel fel és négy fő készségterület mentén kínál összetett fejlesztési programot 4-16 év közötti gyerekeknek, amelyek fejezetek formájában, egymásra épülve jelennek meg a négy év során. 

Sepsiszentgyörgyön a magyarországi oktatók által tartott képzések tavaly kezdődtek el, amelyek során a pedagógusok megtanulják használni a MindLab-programokat és az ehhez tartozó eszközöket. Idén szeptemberben került sor a felkészítő második részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a játékmódszertant és az ehhez kapcsolódó eszközök használatát, valamint a MindLab által kifejlesztett internetes platformmal is megismerkedhettek, ahol előre elkészített tevékenységi terveket, óravázlatokat, interaktív játékokat találtak.

A három napos felkészítőn hat iskolából, közel harminc pedagógus vett részt, a MindLab 4.4 programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata támogatja.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén