hu
 
Vasárnap, 2022. Szeptember 25.

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára

2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

A MindLab 4.4 elnevezésű oktatási módszer lényege, hogy a tanulók különböző gondolkodtató társasjátékok felhasználásával, saját tapasztalat útján szerezzenek ismereteket és fejlesszék a kognitív képességeiket. Ugyanakkor hatékony módszertani eszközöket kínál a gondolkodási folyamatok mélyítéséhez és életvezetési készségek széles körével ruházza fel a gyerekeket.

A rendhagyó oktatási módszer sajátos eszközökkel, külön tevékenységként foglalkozik a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésével és lehetővé teszi a teljesítményeik folyamatos javulását, információgyűjtés, logikai és matematikai gondolkodás, szóbeli kifejezőkészség és kapcsolatteremtő képesség területén.

A Mindlab 4.4 oktatási programot Magyarországon fejlesztették ki és már évek óta sikeresen alkalmazzák, nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyeken számos ország vett részt. A rendhagyó oktatási formát a sepsiszentgyörgyi pedagógusoknak is szeretnék átadni, akik a tanórákba beépítve alkalmazhatják az új módszereket. Újdonságnak számít, hogy ezeket akár délutáni klubtevékenységként is megszervezhetik.   

A MindLab 4.4 oktatási módszer négyéves fejlesztési folyamatot ölel fel és négy fő készségterület mentén kínál összetett fejlesztési programot 4-16 év közötti gyerekeknek, amelyek fejezetek formájában, egymásra épülve jelennek meg a négy év során. 

Sepsiszentgyörgyön a magyarországi oktatók által tartott képzések tavaly kezdődtek el, amelyek során a pedagógusok megtanulják használni a MindLab-programokat és az ehhez tartozó eszközöket. Idén szeptemberben került sor a felkészítő második részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a játékmódszertant és az ehhez kapcsolódó eszközök használatát, valamint a MindLab által kifejlesztett internetes platformmal is megismerkedhettek, ahol előre elkészített tevékenységi terveket, óravázlatokat, interaktív játékokat találtak.

A három napos felkészítőn hat iskolából, közel harminc pedagógus vett részt, a MindLab 4.4 programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata támogatja.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön
2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

Nyolcadszor pulzál Sepsiszentgyörgy
2022.09.19

Október 13-16. között szervezik a pulzArt kortárs művészeti fesztivált

29 arany- és gyémántlakodalmas párt köszöntenek az idősek világnapján
2022.09.16

Az 50 vagy 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő sepsiszentgyörgyi házaspárok köszöntésére idén október 1-jén kerül sor

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára
2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

Szeptember 17-én, szombaton autómentes napot tartanak Sepsiszentgyörgyön 
2022.09.14

Szeptember 17-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében Sepsiszentgyörgyön bizonyos órákban 5 utcát zárnak le a közúti forgalom elől miközben a lakosok kezdeményezésére sport- vagy közösségi rendezvényeket szerveznek.