hu
 
Szombat, 2023. Június 03.

Új készségfejlesztő módszertan a sepsiszentgyörgyi iskolások számára

2022.09.14

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának támogatásával új oktatási program indul, amely a tanulók egyéni képességeit, készségeit és érzelmi intelligenciáját hivatott fejleszteni

A MindLab 4.4 elnevezésű oktatási módszer lényege, hogy a tanulók különböző gondolkodtató társasjátékok felhasználásával, saját tapasztalat útján szerezzenek ismereteket és fejlesszék a kognitív képességeiket. Ugyanakkor hatékony módszertani eszközöket kínál a gondolkodási folyamatok mélyítéséhez és életvezetési készségek széles körével ruházza fel a gyerekeket.

A rendhagyó oktatási módszer sajátos eszközökkel, külön tevékenységként foglalkozik a gyerekek kompetenciáinak fejlesztésével és lehetővé teszi a teljesítményeik folyamatos javulását, információgyűjtés, logikai és matematikai gondolkodás, szóbeli kifejezőkészség és kapcsolatteremtő képesség területén.

A Mindlab 4.4 oktatási programot Magyarországon fejlesztették ki és már évek óta sikeresen alkalmazzák, nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyeken számos ország vett részt. A rendhagyó oktatási formát a sepsiszentgyörgyi pedagógusoknak is szeretnék átadni, akik a tanórákba beépítve alkalmazhatják az új módszereket. Újdonságnak számít, hogy ezeket akár délutáni klubtevékenységként is megszervezhetik.   

A MindLab 4.4 oktatási módszer négyéves fejlesztési folyamatot ölel fel és négy fő készségterület mentén kínál összetett fejlesztési programot 4-16 év közötti gyerekeknek, amelyek fejezetek formájában, egymásra épülve jelennek meg a négy év során. 

Sepsiszentgyörgyön a magyarországi oktatók által tartott képzések tavaly kezdődtek el, amelyek során a pedagógusok megtanulják használni a MindLab-programokat és az ehhez tartozó eszközöket. Idén szeptemberben került sor a felkészítő második részére, ahol a résztvevők elsajátíthatták a játékmódszertant és az ehhez kapcsolódó eszközök használatát, valamint a MindLab által kifejlesztett internetes platformmal is megismerkedhettek, ahol előre elkészített tevékenységi terveket, óravázlatokat, interaktív játékokat találtak.

A három napos felkészítőn hat iskolából, közel harminc pedagógus vett részt, a MindLab 4.4 programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata támogatja.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.