hu
 
Péntek, 2024. Március 29.

Új alpolgármestere van Sepsiszentgyörgynek

2020.10.28

Az október 28-ra összehívott rendkívüli tanácsülés keretében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa megszavazta az új alpolgármesterek kinevezéséről és a szakbizottságok megalakulásáról szóló tervezeteket. 

Antal Árpád-András polgármester Tóth-Birtan Csabát, az elmúlt négy év alpolgármesterét és Vargha Fruzsinát, a tanács legfiatalabb tagját jelölte az alpolgármesteri tisztségre.

Vargha Fruzsina jelölésével egy nagyon erős üzenetet kívánok megfogalmazni a fiatalok irányába. Úgy gondolom, hogy majdnem semmit nem ér a mi munkánk, ha a fiatalok nem maradnak itthon, nem jönnek haza, nincsenek jelen és nem kapcsolódnak be a város életébe. Ezt a várost mindenkinek építjük, de elsősorban nekik. Ez egy értékes nemzedék, fontos, hogy megtaláljuk és megoldjuk a problémáikat, hogy érezzék, jelen vannak és bekapcsolódnak a városvezetésbe. A húsz évesek problémáit maguk a húsz évesek értik a legjobban.  Minden feltétel adott, hogy a fiatalok jobban megbízzanak az önkormányzatban és elmondják, mi foglalkoztatja őket.” - sorolta érveit Antal Árpád-András polgármester. „Azt üzenem a fiataloknak, hogy szóljanak bele, dolgozzanak, alakítsák a jelent, magukért!”- hangsúlyozta. 

A tanács egyöntetűen elfogadta a tervezeteket, döntöttek arról is, hogy Tóth-Birtan Csaba lesz a polgármester első helyettese. Ezt követően az újonnan megszavazott alpolgármesterek letették az esküt.

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra a jelölés. Senki számára nem titok, hogy egyelőre nincs sok tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy ha a polgármester úr és a  kollégáim a tanácsban megtiszteltek a bizalmukkal, akkor elég motivált leszek, hogy ennek megfeleljek. Három nagy szenvedélyem van: a képzőművészet, a néptánc és a hagyományok, valamint az, hogy megkönnyítsem a körülöttem élők sorsát. Bízom benne, hogy ezzel a csapattal és a szentgyörgyi fiatalsággal közösen sikerülni fog a kitűzött célok megvalósítása. Tisztában vagyok a felelősség mértékével és azzal, hogy ez nem lesz egy könnyű folyamat, de nagy reményekkel állok a munka elé.” - nyilatkozta Vargha Fruzsina a sajtó képviselőinek a tanácsülést követően.

Köszönöm a bizalmat a polgármester úrnak, hogy újra jelölt erre a tisztségre. Érzékelem, hogy több munka vár rám, mint az előző években, már azt is látjuk, hogy szükséges megváltoztatni a hivatal szerkezetét, majd ezt szakemberekkel feltölteni. Ugyanakkor egy olyan periódus következik, amikor be kell fejezni a megnyert Európai Uniós projektek megvalósítását és előkészíteni a következő finanszírozási ciklus projektjeit. A szociális ügyekkel is foglalkozni fogok, ez a terület nem idegen számomra a Sepsi Helyi Akciócsoport elnökeként. Igyekszem az erőmhöz és a felkészültségemhez mérten minden feladatnak eleget tenni és hozzájárulni ahhoz, hogy Sepsiszentgyörgy szintet lépjen a következő években.” - hangzott el Tóth-Birtan Csaba részéről.

A tanács megszavazta a szakbizottságok  megalakulásáról szóló  javaslatot is. Ennek értelmében a Köz- és magánterület igazgatási, vagyonkezelési, gazdasági, költségvetési, pénzügyi, mezőgazdasági és régiófejlesztési szakbizottság tagjai: Debreczeni László, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Kolcza István, Tóth-Birtan Csaba, Kiss-Bartha Annamária.

A Területrendezési, várostervezési, környezetvédelmi és turisztikai szakbizottságot Tatár Imola, Magyarósi Imola-Piroska, Székely Kincső, József Álmos-Zoltán, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Lakatos László és Cserey Zoltán-Mihály alkotják.

Az Egészségügyi, szociális és vallásügyi szakbizottság tagjai Kondor Ágota, Tatár Imola, Cserey Zoltán-Mihály és Székely Kincső.

A Kultúra-, tudomány-és tanügyi szakbizottság a következő tanácstagokból áll: Comăneci Liviu-Vasile, Kondor Ágota, Magyarósi Imola-Piroska, József Álmos-Zoltán, Sipos Dóra-Viola és Vargha Fruzsina.

A Helyi közigazgatási, jogi, közrend felügyelő, emberjogi, munkajogi és fegyelmi bizottság tagjai: Ambrus Zsombor, Comăneci Liviu-Vasile, Zsigmond József, Tóth-Birtan Csaba és Kiss-Bartha Annamária.

Az Ifjúsági és sport szakbizottságot Sipos Dóra-Viola, Zsigmond József, Lakatos László, Debreczeni László, Ambrus Zsombor, Vargha Fruzsina és Kolcza István testületi tagok alkotják. Utóbbi bizottság kiegészül a későbbiekben a digitalizáció területével is.

Helyi zenekarok a Szent György Napokon
2024.03.27

A 2024-es Szent György Napok Főszínpadán fellépő helyi zenekarokról és az utcazene fesztiválról tartottak szerdán sajtóértekezletet a városnapok szervezői a Bábel Kiskultúrban. Az eseményen, amelyen részt vett Cserkész Emese, a Sepsi Gospel Band vezetője, Luiza Zan dzsesszénekes, Hubbes Mátyás, a Raklap zenekar frontembere és Erdély András sajtószóvivő, három új színházi előadást is bejelentettek.

Könyves-közösségi élményre készülve
2024.03.22

Nádas Péter és Gabriela Adameșteanu a 3. SepsiBook díszvendégei

Érték- és identitásőrző rendezvény a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál, amelyet május 23. és 26. között harmadik alkalommal szerveznek meg a Sepsi Arénában. A szervezőcsapat pénteken jelentette be az első meghívottakat és a várható újdonságokat.

Szeretjük ezt a programot
2024.03.21

Interjú Kolumbán Anettel, a Bevezetés a sportba program kézilabdaedzőjével

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata lekapcsolja a villanyt a Föld órája alkalmából
2024.03.20

Március 23-án, szombaton 20.30-21.30 között lekapcsolják a közvilágítást a főtéren és a polgármesteri hivatal székhelyén

Szent György Napok: Ünnepi hangverseny helyi és meghívott művészek előadásában
2024.03.20

Az idei Szent György Napok hangversenye igazi zenei csemegéket kínál a nagyérdeműnek.