hu
 
Kedd, 2021. Augusztus 03.

Szúnyogirtásra kerül sor szerdán és csütörtökön este Sepsiszentgyörgyön

2021.07.19

A műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor

Július 21-én és 22-én éjszaka szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Csak sötétedés után fognak permetezni a kívánt hatás elérése és a méhek védelmének érdekében. Idén nem kerül sor repülőből való permetezésre. 

Az akció során kézi pumpákat fognak használni, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. Sepsiszentgyörgy teljes adminisztratív területén, minden közterületen permeteznek, beleértve Kilyént, Szotyort és Szépmezőt is, továbbá a parkokat és szabadidős létesítményeket is.

A kullancsokat is irtják majd a piknikező területeken, például az Olt partján vagy az erdőszélen Sugásfürdő felé.

Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak. Az alkalmazott anyagok a szúnyogok ellen a cipermetrin (3400BIO/18/12.24 számú engedély) és a kullancsok ellen a Biotrin plus (3226BIO/18/12.24 számú engedély). Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy a permetezés ideje alatt kerüljék a vegyszerrel kezelt helyszíneket, hogy ne lélegezzék be a használt anyagokat.  Az akció után fél órával már lehet közlekedni. Esős idő esetében, a permetezésre a következő nap kerül sor. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a jövőben megelőző akciót szeretne végrehajtani, hogy a lárvákat még azelőtt elpusztítsák, mielőtt azok rovarokká válnának, de idén jogi okokból ez nem valósulhatott meg.

Arany- és gyémántlakodalmasok jelentkezését várja Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2021.08.03

Idén azok a sepsiszentgyörgyi házaspárok jelentkezhetnek, akik 2020-ban vagy 2021-ben ünnepelték házasságuk 50-ik, illetve 60-ik évfordulóját.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2021.08.02

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik szakasza kizárólag Kovászna megyében kerül megrendezésre, a rajt és a cél Sepsiszentgyörgyön lesz. A harmadik szakaszra augusztus 6-án, pénteken kerül sor, amikor a kerékpárosok a Sepsiszentgyörgy, Málnás, Sepsibükszád, Bálványosfürdő, Kézdivásárhely, Kovászna, Réty, Sepsiszentgyörgy útvonalon haladnak végig.

Új táblák kerülnek Sepsiszentgyörgy tömbházbejárataira
2021.07.30

A városban való könnyebb eligazodás érdekében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új, kétnyelvű, egységes, tartós anyagból készült bejárati táblákat szerel a város tömbházaira. 

Második körben kerül sor szúnyogirtásra csütörtökön és pénteken este Sepsiszentgyörgyön
2021.07.27

Ahogyan az első alkalommal is, a műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban
2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön!