hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Szúnyogirtásra kerül sor szerdán és csütörtökön este Sepsiszentgyörgyön

2021.07.19

A műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor

Július 21-én és 22-én éjszaka szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Csak sötétedés után fognak permetezni a kívánt hatás elérése és a méhek védelmének érdekében. Idén nem kerül sor repülőből való permetezésre. 

Az akció során kézi pumpákat fognak használni, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. Sepsiszentgyörgy teljes adminisztratív területén, minden közterületen permeteznek, beleértve Kilyént, Szotyort és Szépmezőt is, továbbá a parkokat és szabadidős létesítményeket is.

A kullancsokat is irtják majd a piknikező területeken, például az Olt partján vagy az erdőszélen Sugásfürdő felé.

Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak. Az alkalmazott anyagok a szúnyogok ellen a cipermetrin (3400BIO/18/12.24 számú engedély) és a kullancsok ellen a Biotrin plus (3226BIO/18/12.24 számú engedély). Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy a permetezés ideje alatt kerüljék a vegyszerrel kezelt helyszíneket, hogy ne lélegezzék be a használt anyagokat.  Az akció után fél órával már lehet közlekedni. Esős idő esetében, a permetezésre a következő nap kerül sor. 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a jövőben megelőző akciót szeretne végrehajtani, hogy a lárvákat még azelőtt elpusztítsák, mielőtt azok rovarokká válnának, de idén jogi okokból ez nem valósulhatott meg.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.