hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Szombaton újabb nyílt napot szervenek a szépmezői kutyamenhelyen

2023.11.02

A TEGA Rt. által működtetett szépmezői kutyamenhelyen újabb nyílt napot hirdetnek november 4-én 10:00-11:00 óra között, ahol 169 kutya várja új gazdáját.

Fajkutyákat csak rendkívül ritka esetben, de egészséges, fiatal, családcentrikus, vagy őrzésre is alkalmas kis és nagytestű ebeket szép számban lehet találni.

A nyílt napon örökbefogadásra kerülő kutyákat, oltva, chipelve és ivartalanítva viheti haza az újdonsült gazdi – az ezzel járó költségek sem őt terhelik.

A programra a TEGA Rt. és az AMY Gazdátlan Ebekért Egyesület szervezésében kerül sor és azok számára is akad tennivaló, akiknek nincs lehetőségük kutyát hazavinni: a helyszínen lehet kutyát sétáltatni, amelynek a relatív kis helyen élő kutyák örvendenek is.

Az örökbefogadásra kerülő kutyákról a TEGA munkatársai tudnak mesélni, hiszen ők tudják, hogy melyik milyen természetű, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy kipróbálják, hogyan egyezik az állat például macskákkal: a menhelynek van saját, erre „szakosodott” cicája is.

A menhelyről idén eddig 218 kutyát fogadtak örökbe, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden rendben van, hiszen helyükre 269 kutya került. Aki a menhelyről fogad örökbe kutyát, két eben is segít: azon, amelyiket hazaviszi, illetve azon, amelyik a másik helyét el tudja foglalni.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak november 4-én, 10:00 és 15:00 óra között.

(A TEGA Rt. sajtóközleménye)

 

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.