hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia

2023.11.29

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban. A 140 tagot számláló Gyermekfilharmónia „Angyalok szózata” című előadásában adventi és karácsonyváró egyházi kórusművek, magyar karácsonyi népdalfeldolgozások valamint más népek karácsonyi népdalfeldolgozásai lesznek hallhatók.

A Haáz Sándor karnagy által alapított és működtetett egyedi hangzásvilágú gyermekegyüttes 1982-ben alakult a szentegyházi a 1.sz Általános Iskola (ma Mártonffi János Iskola) tehetséges diákjaiból. A 140 diákból álló együttes 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet, 1985-ben készült el logója Bartha Sándor és Miklóssy Dénes képzőművészek elképzelései alapján. Azóta is létezik az eredeti létszámmal működő kórus és zenekar (100+40), évente 20-30 alkalommal lépnek közönség elé. Rendszeresen szerepelnek Erdély kis- és nagyvárosaiban, ’90 óta minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak. A tagoknak saját jelvényük, nyakkendőjük, egyenruhájuk van.

Hangszereiket javarészt szüleik vásárolják, de az együttes is komoly hangszerállománnyal rendelkezik, amelyből kölcsönöz a gyermekeknek.
Az együttes repertoárja, rövid klasszikus művecskékből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.

Az ünnepváró hangversenyre jegyeket 10 illetve 7 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) valamint a helyszínen lehet vásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.