hu
 
Kedd, 2021. Augusztus 03.

Sepsiszentgyörgy parkjába érkezik a Föld

2021.07.15

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata július 30. és augusztus 8. között elhozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját Sepsiszentgyörgy központjába. A Gaia elnevezésű alkotás részletes NASA-fotók alapján készített hű mása a Földnek, amely az Erzsébet parkban a tó felett lesz megtekinthető. A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Ezzel a projekttel az a célunk, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzuk a sepsiszentgyörgyiekhez. Nemcsak azért, hogy az emberek egy egyedülálló élményben részesüljenek és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk. Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával” - mondta Antal Árpád-András polgármester.

A Gaia egy olyan kiállítássorozat része, amely Kínától Európán át, egészen az Egyesült Államokig körbejárja a világot. Ezúttal 10 napig Sepsiszentgyörgyön lesz látható, és az Erzsébet parkban található tó felett lehet majd megcsodálni. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több kísérő rendezvényt is szervez a fényinstalláció mellé, melyeket a következő időszakban mutatja be. 

A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával. 

Arany- és gyémántlakodalmasok jelentkezését várja Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2021.08.03

Idén azok a sepsiszentgyörgyi házaspárok jelentkezhetnek, akik 2020-ban vagy 2021-ben ünnepelték házasságuk 50-ik, illetve 60-ik évfordulóját.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt
2021.08.02

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik szakasza kizárólag Kovászna megyében kerül megrendezésre, a rajt és a cél Sepsiszentgyörgyön lesz. A harmadik szakaszra augusztus 6-án, pénteken kerül sor, amikor a kerékpárosok a Sepsiszentgyörgy, Málnás, Sepsibükszád, Bálványosfürdő, Kézdivásárhely, Kovászna, Réty, Sepsiszentgyörgy útvonalon haladnak végig.

Új táblák kerülnek Sepsiszentgyörgy tömbházbejárataira
2021.07.30

A városban való könnyebb eligazodás érdekében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata új, kétnyelvű, egységes, tartós anyagból készült bejárati táblákat szerel a város tömbházaira. 

Második körben kerül sor szúnyogirtásra csütörtökön és pénteken este Sepsiszentgyörgyön
2021.07.27

Ahogyan az első alkalommal is, a műveletre sötétedés után és csak földi permetezési módszerrel kerül sor.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban
2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön!