hu
 
Péntek, 2024. Március 01.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata köszöntötte az arany- és gyémántlakodalmas házaspárokat

2023.10.16

Összesen 22 házaspár vett rész a vasárnapi ünnepségen

Arany és gyémántlakodalmasok köszöntésére került sor október 15-én, vasárnap Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának esketőtermében. A 20 aranylakodalmát és egy-egy 60-dik és 70-dik házassági évfordulóját ünneplő házaspárt Antal Árpád-András polgármester, Vargha Fruzsina alpolgármester és Dénes Katinka, a sepsiszentgyörgyi református vártemplom lelkésze köszöntötte. 

Antal Árpád-András polgármester gratulált a résztvevő házaspároknak a fiataloknak szóló példamutatásért. „Köszönöm azt is, amit a városért tettek, hogy azon a területen, ahol tevékenykedtek, értéket teremtettek. Önök építették ezt a várost, és mi ezt a munkát próbáljuk folytatni” – emelte ki a városvezető.

Ma Önöket ünnepeljük, ma Önökért gyűltünk össze. Az ilyen ünnepek közelebb hoznak minket egymáshoz, és közelebb hozzák Önöket is egymáshoz, hiszen a hasonló életutak, és történetek, vagy éppen a különböző életszakaszok érdekesek és megkapóak lehetnek mindannyiunknak” - mondta Vargha Fruzsina alpolgármester ünnepi beszédében. 

Ha a Jóisten valakinek társat rendel, akkor félteni valót, szeretni valót és őrizni valót rendel” – fogalmazott beszédében Dénes Katinka református lelkipásztor.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala hagyományt teremtett és így már több mint 10 éve ünnepli azokat az idős párokat, akik 50, 60 vagy éppen 70 éve házasok. Eddig közel 320 házaspárnak gratuláltak kitartásukért, hűségükért, szeretetükért. Az idei ünnepségen virágcsokorral, emléklappal és közös ebéddel ajándékozták meg az idős házaspárokat. Az esemény hangulatát a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja, Molnár Anita és pedagógusa, Lőfi Gellért hegedű- és zongorajátéka tette ünnepélyesebbé. 

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.